kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Ecevit'e haberler

Sayın Başbakanımız, Washington'a yarın başlayacak olan gezinizde, size bir "ödül verilecek.." Beyaz Saray tarafından değil, bir başka kuruluşun toplantısında alacaksınız bu ödülü..

Peki nedir bu ödül? Onu da yazmayalım ve sizin için hoş bir sürpriz olsun.. Bizim Beltway ekibinden biri, geçen gün telefonda anlattı da, ondan öğrendik biz de ödül alacağınızı..

Size bir başka iyi haberimiz daha var; Washington Büyükelçimiz Faruk Loğoğlu'nun çizgisi sürekli yükseliyor.. Geçenlerde önemli bir yerde, önemli kişilerin katıldığı bir toplantıda, yaptığı konuşma ve sorulara verdiği cevaplar ile çok, çok iyi not aldı.. Bunu da Beltway ekibi anlattı bize..

Size başka iyi haberlerimiz de var.. Beltway ekibi bunları size iletmemizi istedi. Biz de iletelim:

"Öncelikle çok gerilere gitmeden, sadece son 10 yılda, pek çok liderinizin Washington gezilerini beraber izledik. Şimdi ilk defa görüyoruz ki, Washington'da, ne yönetim, ne Kongre ve ne de medyada, Türkiye aleyhine hiçbir hareket yok. Rum ve Ermeni lobileri sinmiş durumda. Hava müthiş lehinize. Ortam hiç olmadığı kadar müsait. Bu havadan yararlanın. Siyaseten her platformda pozitif mesajlar verin.. Irak konusunda kaygılarınız olması normal. Bunu onlar da biliyorlar. Ama işe kaygılardan başlamayın.. Diplomaside (At the end of the day) diye bir tabir vardır, yani günün sonunda, mutlaka, ABD ile omuz omuza olduğunuzu her platformda vurgulayın. Bush yönetimi, Türkiye'ye yeni jestler yapması gerektiğine inanıyor. Bunu da yapacaklar. Ama yapacakları jestler Türkiye'yi tam tatmin eder mi, orasını bilemiyoruz. Başbakanımız, Bush'un önüne, içinde her şeyin olduğu devasa bir paket koyacak. Bu paketin ne kadarı tam karşılanabilir belli değil. Ama örneğin, askeri borçlarınızı daha geniş bir dilime yayabilirler. Ekonomik yardımı artırabilirler.. Ayrıca, Türkiye'nin Afganistan'a asker göndereceğini BM'ye resmen bildirmesi, Washington'da Türkiye'nin karnesine bir artı daha konmasını sağladı. Senin de yazdığın gibi, Ecevit gitmeden önce bunu yapmanız, çok akıllıca oldu.."

Sayın Başbakanımız, işte Washington'dan size gelen mesajlar bunlar.. Biz sizinle birlikte orada olamayacağız.. Ama sadece bir telefon mesafesindeyiz.. Ve bizim Beltway ekibi de Washington'da.. Yapacağınız bütün temas ve konuşmalarınızı çok yakından izleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın..

Ortam çok müsait.. Her şey lehimize.. Adeta kendi sahamızda oynar gibiyiz.. Hadi sayın Başbakanım, golü veya golleri atın ve bitsin bu maç..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır