kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

80 milyar dolarlık Enron 9 milyar dolara satıldı

Zor günler geçiren dünyanın dev enerji şirketlerinden Amerikan Enron şirketi, 9 milyar dolara Dynegy Inc. şirketine satıldı.
Çok değil bir yıl önce piyasa değeri 80 milyar doları bulan Houston merkezli Enron'un dramatik satışı, enerji çevreleri tarafından, "İnanılmaz bir hikayenin inanılmaz sonu" şeklinde yorumlandı.

Dynegy tarafından yapılan açıklamada, Enron'un satın alınmasıyla birlikte Dynegy'nin yıllık gelirleri 200 milyar dolara, varlıkları 90 milyar dolara, elektrik üretim kapasitesi 22 bin megawatt'a ve doğal gaz boru hattı da 25 bin mile ulaştı. Böylece Dynegy, Kuzey Amerika'da elektrik ve doğal gaz pazarının lider pozisyonuna geldi. Yüzde 26'sına, petrol dünyasının tanınmış isimlerinden ChevronTexaco ortak olduğu Dynegy'nin Başkanı Watson, iki şirketin birleşmesiyle kaç kişinin işten çıkarılacağının belli olmadığını söyledi.

Borsada işlem gören Enron hisseleri, şirket hakkında Amerikan SPK'sının inceleme başlatması ve kredi derecelendirme kuruluşlarının not düşürmeye başlamasının ardından keskin bir şekilde düşüşe geçmişti.

Enron Başkanı Ken Lay, Enron'un yoluna bağımsız olarak devam etmesini istediklerini ancak son dönemdeki gelişmeler ve olumsuz makaleler üzerine bunun mümkün olmadığını açıkladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır