kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Rusya'nın Efes'i

Efes Pilsen 145 milyonluk Rusya'da dev rakiplerine karşı büyük bir mücadele veriyor. Jokeri ise BLUES
Birayı, Blues ile sevdirmeyi amaçlayan Efes Pilsen'in Türkiye'deki seri konserleri üç yıldır yurtdışında da yapılıyordu.

"Efes Pilsener Blues Festivalleri" nden sonuncusu 7 Kasım'da, Rusya'nın kültür ve sanat şehri olarak bilinen St. Petersburg'daydı.

7 Kasım gecesi babaları gibi "Votka bağımlısı" olmak istemeyen ve tepkisel olarak "Bira"ya yönelen Rus gençleri, konser salonunu tıka basa doldurdu.

Efes'in lezzetini, müthiş bir konserle bir kez daha tadan Rus gençleri mutluydu. Bir Türk firmasının, büyük bir pazardaki, bu büyük mücadelesi biz basın mensuplarının da mutluluğu oldu.

EFES'İN RUSYA MACERASI
Efes İçecek Gurubu'nun Rusya pazarındaki macerası Kasım 1997'de başladı. Moskova'daki üretim tesisleri inşaatı bu tarihten sadece 2 yıl sonra bitirilip lisanslı olarak üretime geçildi.

Yüzölçümü, Türkiye'nin 20 katı büyüklüğünde olan 145 milyon nüfuslu Rusya, birçok yabancı markaların da iştahını kabartıyordu.

Büyük bir rekabete sahne olan Moskova pazarında, Efes Pilsen kısa sürede kendi segmentinde birinciliğe oturdu. Yerel pazarın beklentilerini dikkate alan Efes, Stary Melnik (İhtiyar Değirmenci) adı ile bir de Rus markası üretti. Stary Melnik, Rus birası Baltika'nın en büyük rakibi oldu...

Efes'in rakipleri ise Tuborg, Miller, Holsten, Lowenbrau, Staropramen ve Gosser gibi ünlü markalardı. Efes, lezzeti, kalitesi, marketing başarısı ve arkasına aldığı Blues rüzgarı ile, sanırım 17 milyon kilometrekarelik bu ülkeyi kısa sürede fethedecektir.

N. Aydoğan Kaçıra



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır