kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bahçeli: Yumruğu vurduk

MHP lideri, Derviş'le sert tartışmasını kurmaylarına "Yumruğu vurduk, istediklerimiz oldu" diye anlattı. Bahçeli, basın aracılığıyla da Derviş'e "Sık sık giderim demek, devlet adamlığıyla bağdaşmaz" mesajı verdi
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, dün gazetecilerin soruları üzerine bankalarla ilgili düzenlemede Devlet Bakanı Kemal Derviş'le aralarında anlaşmazlık olduğunu itiraf etti ve Derviş'in "sık sık 'bırakır giderim' demesinin, siyaset ve devlet adamlığı ile bağdaşmadığını" söyledi. Bahçeli, kapalı kapılar arkasında kurmaylarıyla konuşurken ise daha sert ifadeler kullandı ve "Bazılarının dediği gibi teslimiyetçi değiliz, yeri geldiğinde masaya yumruk vurup hesabını soruyoruz" dedi.

MHP Merkez Yönetim Kurulu'nu toplayarak Liderler Zirvesi'ndeki Bankacılık Yasası tartışmalarını anlatan Bahçeli, toplantı öncesinde basın mensuplarına yasayı savundu. Popülizm yapmadıklarını, yapısal dönüşüm projelerine devam ettiklerini kaydeden Bahçeli, bir gazetecinin, "Derviş ile sizin ülke yönetiminiz arasında fark var mı? Derviş ile bu konuda bir sorun yaşıyor musunuz?" yönündeki sorusuna, "Gerçekleri ve yapılması gerekenleri ifade ederken ortaya çıkan anlaşmazlıklar problem olarak anlaşılmamalıdır" dedi. Bahçeli, "Derviş'in 'istifa ederim' sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da "Önemli görevleri ve iddiaları olanların sık sık (Bırakıp, giderim) demelerini ve bu tavırlarını siyaset ve devlet adamlığı ile bağdaştırmakta zorluk çekerim" yanıtını verdi.

TESLİMİYETÇİ DEĞİLİZ
Bahçeli, toplantının basına kapalı bölümünde ise Derviş'le Liderler Zirvesi'ndeki tartışmalarını anlattıktan sonra şunları söyledi: "Bankacılıkla ilgili son düzenlemede 9 önergeden 8'i MHP'nin hazırlığıdır. MHP'nin istediği yapılmış, KOBİ'lere ve tarım kesimine 1.5 katrilyon lira ayrılması sağlanmıştır. Yasa, MHP'nin damgasını taşımaktadır. Medyanın eleştirileri doğru değildir. Birilerinin söylediği gibi teslimiyetçi değiliz. Yeri geldiğinde masaya yumruk vurup, hesabını soruyoruz."

Üniversiteye dönseniz iyi olur!
Bahçeli, Liderler Zirvesi'nde Derviş'le aralarındaki tartışmayı şöyle anlattı:

Bahçeli: Sayın Derviş, size sormak istiyorum; devlet 100 birim para koydu, banka sahibi de 100 birim para koydu. Banka zarar ederse, verilen paranın geri alınma garantisi nedir?

Derviş: Garantisi yok. Ama, 45 ülkede böyle uygulama var.

Bahçeli: Kimin parasını kime veriyoruz? Bunda tüyü bitmedik yetimin hakkı var.

Derviş: Yaptıklarımı kabul etmeyecekseniz, ben üniversiteye döneyim, dışarıdan katkı veririm.

Bahçeli: Kimse olmazsa olmaz değil. Üniversiteye dönseniz iyi olur.

DERVİŞ DIŞARI ÇIKTI
Ecevit: Kriz döneminde bunu sık sık gündeme getirmek yanlış.

Bahçeli: Sayın Derviş, siz Niyet Mektubu'na göre bir sürü yasa hazırlıyorsunuz. Hükümeti yöneten Başbakan ve başbakan yardımcılarının görüşünü almıyorsunuz. "Seçimle gelmedim, koordinatör bakanım" diyorsunuz. Siyasi sorumluluğu olanların desteği olmadan bu yasaları nasıl çıkarmayı düşünüyorsunuz?

Derviş: İzninizle randevum var.

(Derviş, gazetecilere açıklama yaptıktan sonra dönüyor)

ECEVİT ARAYA GİRDİ
Bahçeli: Randevum var deyip gidiyorsunuz, basın toplantısı düzenliyorsunuz. Konuşulanları, gizli kalması gerekenleri ifşa ediyorsunuz. Sürekli istifa ederim, diyorsunuz. Bunu sık sık gündeme getirmeniz, devlet ciddiyetiyle bağdaşmıyor. Önce koalisyon liderlerine karşı şeffaf olmalısınız, basına değil. Birçok konuyu basından öğreniyoruz. Sermaye yeterlik rasyoları 0-5 olanlara destek verilecek. Bankaların ideal rasyosu 8.

Derviş: Bankaların ifadesine göre gerçek rasyolar öyle değil.

Bahçeli: Gerçek bilgileri verin o zaman. Yani, hazırladığınız yasanın uygulanılırlığı yok...

Ecevit: Sayın Yılmaz, sizin itirazınız var mı, arkadaşlarınızın farklı görüşleri olmuştu.

Yılmaz: İtirazımız yok. Arkadaşların kişisel görüşleridir.

Ecevit: MHP'nin itirazları yönünde değişiklik yapılıp, Devlet Bey'in desteği alınsın.

Nevin BİLGİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır