kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Balıkların da kafası karıştı

Yemek yazarları artık uzlaşsın!... Balığın yanında rakı mı içilecek yoksa şarap mı?
Ülkemizde hiçbir şeyi paylaşamadığımız için, devamlı kavga ederiz ya, şimdi de şarap severler ile rakı severler balığı paylaşamaz oldular. Ülkemizin (şarap seven) yemek ve içki yazarları, birkaç haftadır köşelerinde balıkla neden rakı içilmemesi gerektiğini anlatmayı kendilerine görev edindiler. Efendim, rakı şişesi açıldığında şişeden odaya yayılan anason kokusu, tabağınızda yatan balığı rahatsız edermiş, onun için balık yerken rakı içmemek gerekirmiş filan derken, rakı severler patladılar, bir araya gelip, şaraba ve balıkla şarap içilmesi gerektiğini iddia edenlere karşı bir cephe oluşturdular. Ve basına, rakı ile balığın mutlu beraberliği üzerine demeçler vermeye başladılar.

Ben aslında pek balık sevmediğim için, balık yerken onun tadını bastıracak bir şeyler içilmesinden yanayım. Mesela benim balık ile tercihim Bowmore gibi isli bir Islay malt viskisidir. Kime ne? İçkide esas olan keyif almaktır. İçeceğiniz içkiyi ve bulunacağınız atmosferi hayal etmektir. Ben kendimi bildim bileli, insanlar deniz kenarındaki bir balıkçı lokantasında bir şişe rakı açıp, balık yemeyi hayal ederler. Şimdi bunlara, hayır efendim, balıkla rakı hayal etmeyin, çünkü balıkla şarap içilir demek ne münasebet? Zaten biz çoğu zaman, aslında meze eşliğinde içilmesi gereken rakıyı, o kadar çok meze yiyerek içeriz ki, sıra balığa geldiğinde doymuş oluruz.

Benim durup dururken, konuya müdahale etme nedenim, işin birbirlerinin içtikleri içkilere hakaret etmeye gelmesi ki, bence burada durmak lazım. Her içkinin de kendince haysiyeti vardır. Beyler, şurada keyfimizle iki kadeh içki içeceğiz, işi bu kadar büyütmenin ne alemi var? Bu gidişle yakında Ateş Hattı'na da çıkarsınız, rakı içerken acı var mı efendim diye.

ACİLEN TOPLANALIM
Benim önerim bu grupların acilen bir balık lokantasında bir araya gelmeleri ve bu konuyu balık eşliğinde masaya yatırmaları. İsteyen balığı ile rakı içsin, isteyen şarap. Beni davet ederlerse, ben büyük bir ihtimal ile balık yemem, ama rakı veya şaraba katılırım. Tartışmayı daha da kızıştırmamak için bu seferlik yanıma malt viski de almam. Gerçi balıkla rakı içilmez, çünkü rakının aroması balığı öldürür diyen yazar arkadaşlarımdan bazılarıyla isli bir Islay maltı eşliğinde somon (o da balık) yediğimiz olmuştur, ama benden duymuş olmayın. Onlar zaten kendilerini bilirler.

Teoman HÜNAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır