kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ateş Hattı'nın harareti Bursa kebaptan geliyor

İstanbullular'ın hakiki Bursa İskender kebabına olan özlemini gideren 3. Levent'teki Bursalı kebapçının özellikleri saymakla bitmiyor.
Meğer kebapçının bir sırrı da 'ateşli' TV programı Ateş Hattı'na kebap hazırlamasıymış. Reha Muhtar sık sık paket servis talebinde bulunuyormuş. Özellikle Ateş Hattı programı öncesinde Show TV'ye kebap gönderen Bursalı Kebapçı'nın güzel sahibi Pelin Günaydın durumdan son derece memnun gözüküyor.

MALZEME KÖYDEN
Pelin Günaydın, kendi de Bursalı olduğundan işini severek yapıyor. 32 yaşındaki genç kadın kısa sürede restoranı ünlülerin uğrak yeri haline getirmiş. Murat Vargı, Mehmet Emin Karamehmet, Behzat-Süheyl Uygur kardeşler, Melih Kibar, Burak Polat, Yıldırım Mayruk, Kadir İnanır, Erdal Acar, Ahmet Özal, Göksel Arsoy, Ali Ömer Karacan, Nazan Şoray gibi birçok ünlü sima Pelin'in kebabının müdavimi olmuş.

Bursalı Kebapçı, yöresel bir mutfak. Lokantanın bütün ustaları Bursalı. Hepsi Bursa'da işlerinin erbabı tarafından eğitilmiş ve ustalık belgelerini almış. Et, Uludağ'dan geliyor. Çünkü Uludağ civarındaki köylerde kuzular kekikli otlarla besleniyor. Tereyağ da Bursa'daki mandıralardan geliyor. İşin püf noktalarından biri de pide. Pideler Uludağ'daki 150 yıllık pide fırınından günlük olarak kargo ile geliyor.

Mönü, başta İskender kebap ve pideli köfte ile sınırlıyken, müşterilerden gelen istek üzerine İnegöl köfte, kuzu şiş, tavuk şiş, kaşarlı köfte ve çöp şiş de eklenmiş. Kebaplara geçilmeden önce ayrıca Bursa'ya özel çeşitli mezeler de başlangıç olarak sunuluyor.

Bursalı Kebapçı aynı zamanda zengin bir içki mönüsüne sahip. Söylediklerine göre Bursa'ya özgü üzüm şırası, rakı ile çok iyi gidiyormuş. Mekanda kebapların üzerine tatlı olarak özellikle kestane şekeri ve Kemalpaşa ikram ediliyor, kahveler de şirketten...

Bursalı Kebapçı Zambaklı Sokak No:2, Üçüncü Levent

Tel: (0212) 283 71 96



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır