kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yılmaz'ın cebinden Hıncal'ın fuları çıktı

Yılmaz Erdoğan'ın "Cebimdeki Yeni Kelimeler" adlı "eski" oyununda en sıkı espri Hıncal Uluç'un fularıyla ilgili. Fakat Uluç bundan rahatsız değil
Yılmaz Erdoğan'ın "Cebimde Yeni Kelimeler" adlı tek kişilik oyunu geçtiğimiz hafta başladı. Oyunu izleyen hemen herkesin ortak fikri Yılmaz'ın yeni oyununda fazlaca "yeni" bir şeylerin olmadığıydı. Erdoğan'ın "Cebimdeki Yeni Kelimeler" adını verdiği oyundaki en yeni espri SABAH yazarı Hıncal Uluç ile ilgili olanıydı. Yılmaz Erdoğan'ın özellikle Uluç'un fuları ile ilgili söyledikleri yeni bir polemik yaratacak cinstendi. Ancak Hıncal Uluç, Yılmaz'ın kendisi ve fuları ile ilgili sataşmalarına esprili cevaplar verdi. İşte Yılmaz'ın oyunda Hıncal ile ilgili esprisi ve Hıncal'ın cevabı:

FULARIN UCU UZUYOR
Yılmaz Erdoğan: Futbol yorumcularına kafayı taktım. Maç oynanıyor 90 dakika. Onlar haftanın altı günü konuşuyor. İçlerinden biri de Hıncal Uluç. O zaten her şeyi biliyor. Moda, spor, yemek her konudan anlıyor. Bilmediği yok. Meydan Larousse'da yok, Hıncal'da var. Fularına laf söylemeden edemeyeceğim. Onun ucu her geçen gün uzuyor mu? En son kuliste fuların ucunu tutması için bir adam görevlendirmişler diye duydum.

Hıncal Uluç: Yılmaz Erdoğan'ın beni eleştirmesi çok hoşuma gitti. Türkiye'de bir stand-up'çı şovunda benden bahsetmezse açıkçası üzülürdüm. Adımın geçmesi dikkat çektiğim ve takip edildiğim anlamına gelir. Erdoğan her şeyi bilmemden dem vurmuş. Evet her şeyi biliyorum. Çünkü bir gazeteci her şeyi bilmelidir. En azından her konuda bir fikrimizin olması gerekir. Bizler sürekli bilgilere ulaşmak için çabalıyoruz. Fularıma gelince... Ben bu fuları üniversite yıllarımdan beri 40 yıldır takıyorum. Nedense herkes fulara takılıyor. Eleştirecek bir yanımı bulamıyorlar ve fular paratoner görevini görüyor. Belki de Yılmaz Erdoğan'ın dediği gibi fuların ucunu biraz daha uzatmalıyım...

GİDEMEYENLER İÇİN ÖZET
Yılmaz Erdoğan'ın halen İstanbul Mydonose Showland'de devam eden "Cebimde Yeni Kelimeler" adlı oyununda izleyenlerin en çok güldüğü ve en çok alkış alan bazı önemli espriler şunlar:

* Nerede kardeşim bu kızlar? Sanki yemek bile yemiyormuşum gibi bir hava yaratılıyor. Evde kız varmış yazılıyor. Gidiyorum kimse yok. Hayalkırıklığına uğruyorum. Benim şu anda kalbim boş. Ben de artık, "alın size işte benim sevgilim!" diyeceğim bir sevgili arıyorum, sıkıldım artık.

* Bu ülkede mizah yapmak hiç de kolay değil. Özellikle Sağlık Bakanı'nın Osman Durmuş, habercisinin de Reha Muhtar olduğu bir ülkede bunlar bize pek fazla ekmek yedirmezler.

* En komik olaylardan biri de Reha Muhtar'ın programda alkol testi yaptırması. Adam alkol almıyor ki kahve içiyor. Johnny Walker bir kahve yapmış üç tane içiyorsun güzelleşiyorsun. Reha Muhtar bir hafta sonra alkol testi yaptırdı. Fakat alkol adamın kanına öyle işlemiş ki demek bir haftada temizleniyor. İçinizden bunu yiyen biri var mı?

* Tarkan'ın içinde yılan varmış. Klip çekince Türkiye gördü. O ne dil öyle?

* Azer Bülbül başka bir ülkede olsa. Ve sahneye çıkıp şarkı söylese hemen tutup hastaneye götürürler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır