kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sosyetikler dışarıda benden açık geziyor

Şebnem Özinal, önce göğüsleriyle basında yer buldu, sonra da "Acaba lezbiyen mi?" haberleriyle. Özinal, "Yarışma" adlı oyundaki kıyafetini seksi bulmuyor, aksine sosyetik kadınların gece gezmelerine çıkarken daha da açık kıyafetler giydiğini söylüyor
Şebnem Özinal'ın göğüslerini bir haftadır gazetelerin birinci sayfalarında görüyoruz. Bir defilede çekilmiş transparan bir kıyafetten ya da magazin dergilerine verilmiş bir pozdan bahsetmiyoruz.

Yer tiyatro sahnesi. Oyunun adı "Yarışma". Yönetmen Genco Erkal, oyuncular Genco Erkal, Şebnem Özinal.

Tiyatro sahnesinde, çivit mavi bir kıyafet içinde Şebnem Özinal seksi mi seksi... Ve olan oluyor, oyunun basın gösteriminde Özinal 'istemeden' frikik veriyor. Genco Erkal'ın oyunu gazetelerin birinci sayfalarında Şebnem Özinal'ın fotoğrafıyla birlikte yer buluyor. Medyayı eleştiren, her şeyin tiraj ve reyting için olduğunu anlatan "Yarışma" adlı oyun, sanki tüm söylediklerini doğruluyor!

Özinal'ın o meşhur fotoğrafıyla ilgili tartışmalar sürerken, bir dergide Şebnem Özinal'ın lezbiyen olduğu da iddia ediliyor.

Yetmez mi? Şebnem Özinal'ı provada yakaladık. Kendisini önceden tanıdığım için işim kolay oldu. Zaten o da konuşmaktan kaçan biri değil.

Lezbiyen olduğunu söyleyen kaç kadın var Türkiye'de? Aklınıza onlarca gay gelir ama kaç lezbiyen sayabilirsiniz? Röportaja giderken lezbiyen olsa da söylemeyeceğini biliyordum. Ben sordum o da yanıtladı.

BİR MADEN MÜHENDİSİ
Röportaja girmeden önce onu kısaca anlatmakta da yarar var. "Böyle mi Olacaktı?" dizisinden onu biliyor olabilirsiniz. Mankenlik yapıyordu, tiyatro sevdası onu Dormen Tiyatrosu'na götürdü bundan 10 yıl önce. "Çılgın Sonbahar" adlı oyunla parladı, en çok Playboy kızını canlandırdığı "Popcorn" oyunuyla dikkat çekti.

Aslında maden mühendisi. New York'ta oyunculuk dersleri aldı. Kısa bir süre sonra atv'de yayınlanacak "Yeter Anne" adlı sit-com'da oynayacak.

* Medyayı eleştiren "Yarışma" adlı oyun sayesinde günlerdir gündemdesiniz. Ne bu, bu da bir oyun mu yoksa?

Oyunun içinde oyun. Sizi eleştirdiğimiz yönleri ispatladık sonuçta. Tam da eleştirdiğimiz şekilde gündemdeyiz.

* Böyle olmasını bekliyor muydunuz?

Medyayı eleştirdiğimiz için bu tip haberler beklemiyorduk. Görmezden gelinebilirdi.

* Basın gösteriminde göğüs uçlarınız ortaya çıktı ve ilgi çektiniz...

Öyle oldu. Bütün gazetelerde o fotoğraf yer aldı. Böyle olunca bu bana çok da şaşırtıcı gelmiyor. Sonuçta biz de bu işlerin içindeyiz ve ancak bu tip görüntüler olunca basında yer bulunabiliyor.

ÖPÜŞME SAHNESİ YOK
* Oyununuzda göğüsleriniz görünmüyor mu?

Hayır asla. Böyle bir sahne yok. Öpüşme sahnesi bile yok. Bu herkesin başına gelebilecek bir kaza. Sokaktaki bir kadının da başına gelebilirdi.

* O kıyafet seksi bir kıyafet. Sahnede her kıyafeti giyer misiniz?

Rolümün gerektirdiği şekilde giyinirim. Bu kıyafet için iki ay düşündük. Yalnızca kendim için de konuşmak istemem. Yönetmenim var, reji var... Paris'te bu oyun oynanıyor ve o oyunda oynayan kadın çok daha seksi giyiniyor.

* Niye daha seksi bir kıyafet giymediniz? Bu kapanmış haliniz mi?

Türkiye koşullarına, Türkiye'deki tiyatro seyircisine göre hazırlandı bu kıyafet. Seksi bir kıyafet ama daha seksileri de olabilir.

* Türkiye koşullarına göre dediniz, bunu biraz anlatır mısınız? Sahnede çıplaklık nereye kadar size göre?

Bu kıyafetten daha açık kıyafetle gece kulüplerinde gezenler var. Sosyetik kadınlar gece kulüplerinde bu kıyafete benzer şeyler giyiyorlar. Body üzerine bir tunik, sen de görüyorsun her yerde bu tarz kıyafet giyenler var. Daha açık giyinenler de var.

* Türkiye alışık böyle kıyafetlere ama belki de tiyatro sahnesinde olunca bu gibi haberler yapılıyor.

Evet. Transparan defilelerde mankenler çok daha açıklarını giyiyorlar. Türkiye, gazetelerin arka sayfalarında, defilelerde bu tip kıyafetleri görmeye alıştı. Çok farklı bir kıyafet giymedim ben.

* Mankenken böyle kıyafetler giydiniz mi?

Hayır. Çünkü o zaman genelde katalog çekimlerine filan poz veriyordum. Böyle olmuyordu.

* Teşhirci misiniz? Sizi böyle suçlayanlar oldu...

Değilim. Dekolte giyerim ama teşhirci değilim. Bu bambaşka bir şey. Hem teşhirci olsam dergilere açık saçık pozlar verme yolunu seçerdim. Ben de mankendim. İzlediğim yol çok farklı olabilirdi. Ben tiyatro dedim ve başka bir yol izledim. Cinsel sektöre hizmet eden fotoğraflar çektirmedim.

* Bunca haberden sonra sizin frikik verdiğiniz sahneyi görmek için gelenler hayal kırıklığına mı uğrayacak?

Öyle. O kıyafet canlandırdığım karakter gereği. Bedenini sergileyerek bir yerlere gelmek isteyen bir kadının yapımcısıyla pazarlık sahnesi. Başka türlü anlatamazdık.

* Tiyatro sahnesindeki çıplaklığın sinemadan çok farklı olduğunu düşünüyor musunuz? Aynı çatı altında, birlikte nefes alınan bir ortamda çıplaklık ya da erotizm çok daha etkileyici değil mi?

Kesinlikle öyle. Sinemada çok başka. Ancak tiyatroda bunun dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Tiyatro, izleyici dozu iyi ayarlanmamış bir çıplaklıktan ya da erotizmden çok etkilenebilir. Ben bizim bu sınırların çok dışında kaldığımızı düşünüyorum. Hem tiyatroda geriye dönüş yok.

SEDEF BOZOK'U İYİ TANIMAM

Göründüğünü farketmedim bile!
* Basın gösteriminde göğüslerinizi bilerek mi ortaya çıkardınız?

Na alakası var? Ben farketmedim bile. Kostümlü prova yapmıştık, o gösterim ise ilkti. Nasıl olduğunu anlamadım.

* Hiç rahatsız olmadınız mı? Patlayan flaşlar filan olmuştur...

Anlamadım. Göründüğünü hissetsem çekiştirirdim. Rahatsız filan da olmadım. Kameralar çoktu ama çok anlık olmuş herhalde çünkü yalnızca bir foto muhabiri çekebilmiş. Büyütüldüğü gibi değil.

Lezbiyenlik bana çok itici geliyor
* Sedef Bozok'u tanıyor musunuz?

İki ay önce tanıştık. Oyun sırasında sık sık karşılaştık. Ama iyi tanımam.

* Kendisiyle lezbiyen bir ilişki yaşadığınız iddia edildi.

Alakası yok, iftira.

* Bir kadına lezbiyen damgası nasıl vurulur?

Bilemiyorum. Kendisi açıklamadıktan sonra...

* Bir kadının, bir kadının bedeninden hoşlanması size nasıl geliyor?

Herkes özgürdür. Herkes istediği ilişkiyi yaşayabilir. Olabilir. Böyle olanlar var ama erkekler kadar yoğun değil herhalde.

* Size böyle bir ilişki nasıl geliyor? Bir kadının bedeninden hoşlanır mısınız?

Bana çok itici geliyor. Ruh ve beden olarak bana göre değil. Sağlıksız buluyorum. Benim ruhum böyle bir ilişkiyi reddeder. Bana çekici gelen kadın vücudu değil, erkek vücudu.

* Çıkan haberlere bakılırsa Sedef Bozok'la oyuncu Ziya Kürküt'ün arasını yaptığınızı söylüyorsunuz. Bu yüzden yakınlaştığınızı anlatıyorsunuz. Ziya Kürküt ise, "Öyle mi demişler" diyor...

Ziya bu konularda açıklama yapmak istemiyor. Konuşmak istememesi doğal. Bu şekilde suçlamalar olunca söylemek zorunda kaldık.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır