kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kaynana düşmanlığı ömrü kısaltıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, kaynana düşmanlığının kocanın ömrünü kısalttığını ve evlilik hayatını olumsuz etkilediğini ortaya koydu.
Ohio Üniversitesi uzmanları, evli çiftlerin, yakın aile çevresiyle iyi ilişkiler içinde olmalarının, hem evliliği başarılı yaptığını hem de yaşamı uzattığını saptadılar.

Araştırmacılar, genellikle bayram ve yeni yıl dönemlerinde, evli çiftlerin fırsatları değerlendirerek yakın akrabalarıyla biraraya gelmelerini, evliliğin başarısı ve sağlık açısından yararlı görüyorlar.

Uzmanlar, evli çiftlerin birbirlerinin akrabaları ile iyi ilişkiler kuramamasının, her iki tarafı da strese soktuğunu ve evliliği olumsuz etkilediğini bildirdiler. Sosyal ilişkilerin, stres üzerinde olumlu etkisinin olduğu biliniyor.

Araştırma sonuçlarına göre, erkeğin, eşinin babası ile anlaşmazlığı, kadının, kayınvalidesi ile anlaşmazlığında olduğu gibi evliliği fazla etkilemiyor.

Uzmanlar, mutlu bir evlilik için çiftlerin birbirlerinin aileleriyle yakın ilişki kurmalarının ve kavgadan uzak durmalarının gerektiğini belirttiler. Evlilikte uzun süren aşkın ve akrabalar ile iyi ilişkilerin eşlerin yaşamını 6,5 yıl uzattığı kaydediliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır