kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Müşerref: Sonuna kadar savaşırız
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, dün televizyondan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında ülkesinin Keşmir bahanesiyle hiçbir kurumun terör yaratmasına izin vermeyeceğini belirtti. Silahlı kuvvetlerinin tam donanımlı olarak kanının son damlasına kadar savaşmaya hazır olduğunu bildirdi. Hindistan'dan asla sınırı geçmemesini isteyen Müşerref, ülkesinin topraklarının terörizm için kullanılmayacağını belirtti ve uluslararası toplumdan, Keşmir sorununun çözümüne yardımcı olmasını istedi. Müşerref, 13 Aralık 2001'de Hindistan parlamentosuna düzenlenen saldırıdan sorumlu tutulan Keşmir yanlısı Ceyş-i Muhammed ve Leşkar-ı Tayyibe gruplarının yasaklanacağını da bildirdi.

Uçak korsanlarını telsizle dinliyordu
Dünya Ticaret Merkezi'nin karşısında bir otelde 11 Eylül günü yakalanan Abdullah Hicazi adlı Mısırlı öğrencinin odasında pilotların konuşmalarını dinlemeye yarayan bir telsiz ele geçirildiği açıklandı. Telsiz ayrıca pilotlarla uçuş sırasında konuşmayı sağlıyordu. FBI'ın sorguladığı Hicazi'nin önce telsizin kendisine ait olduğunu inkar ettiği ve cihazı daha önce hiç görmediğini söylediği, daha sonra cihazın ona ait olduğunu kabul ettiği bildirildi. Çıkarıldığı Manhattan mahkemesi, Hicazi'nin gelecek duruşmaya kadar gözaltında tutulmasına karar verdi.

Talibanzedeler kurtuluyor!
Taliban rejiminin görünmeyen mağdurları başkent Kabil'deki hayvanat bahçesinin konukları bugün kurtuluyor. İngiliz Dünya Hayvanları Koruma Derneği'nden bir ekip bugün Afganistan'a gidiyor. Hayvanat bahçesinde kalan 50 yaşındaki aslan Mercan, birkaç kurt, maymun ve bir de ayının yiyecekleri Taliban devrildiğinden bu yana yardım kuruluşlarınca sağlanıyordu. Bir Taliban askerinin kafesine el bombası atarak kör ettiği Mercan gibi bir diğer "Talibanzede" minik ayı. Ayının her yeri yara bere içinde. Taliban askerleri sinirlenip ayının burnunu kesmiş.

Saldırganlığını hayatıyla ödedi
Bangladeş'te genç bir adamı yaralayan kaplan, saldırganlığını hayatıyla ödedi. Başkent Dakka'nın 176 km güneybatısındaki Satikhira bölgesindeki Sundarban ormanındaki Sardarpara balıkçı köyünde önceki gün meydana gelen olayda, yaşlı Bengal kaplanı yiyecek bulmak için köye girdi. Kaplan bir kişiye saldırınca, onlarca balıkçı yaralıyı kurtarmak için kaplanı kürek ve demir çubuklarla döverek öldürdü.

'Şımarık Çocuk' geri mi geliyor?
ABD'li meteoroloji uzmanları dünyada binlerce can kaybı, seller, yangınlara neden olan iklim olayı El Nino'nun (Şımarık Çocuk) bu yaz başına doğru geri gelebileceği konusunda uyarıyor. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosferik Araştırmalar (NOAA) bürosunda görevli bilimadamları, Pasifik Okyanusu ve çevresinde sıcak iklim hareketlerinin başladığını ifade ediyor. Bu sıcak iklim hareketleri, 1997'de yaşanan El Nino'nun habercisi olabilir. NOAA'da görevli Meteoroloji uzmanı Vernon Kousky, "Önümüzdeki 3-6 ay içinde El Nino'daki gibi sıcak iklimin Pasifik bölgesine hakim olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Bakire köpekbalığı nasıl doğurdu?
Nebraska'nın Omaha kentindeki H. Doorly Hayvanat Bahçesi'nde "bakire" bir köpekbalığı yavruladı. Yetkililerine göre "bakire anne", aynı türden iki dişiyle birlikte yaşadığı dev akvaryumda yanına tek bir erkeği yanaştırmamış. Yetkililer, doğumdan 5 saat sonra ölen yavrunun DNA'sını inceleyip gizemli hamileliği çözecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır