kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kahreden tesadüf

Kayan TIR'a çarpmamaya çalışırken devrilen otobüste Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Rayaman da hayatını kaybetti. Hemen arkadan gelen otobüste olan oğlu kaza yerinde babasının cesediyle karşılaştı
Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde önceki gece korkunç bir facia yaşandı. Buzlanan yolda kayan TIR'a çarpmamaya çalışan yolcu otobüsü devrilirken, arkadan gelen otomobil duramayarak TIR'a çarptı. Kazada 9 kişi ölürken, 42 kişi de yaralandı. TEM otoyolu 5 saat trafiğe kapandı.

Gece karanlığında birden bire can pazarına dönen kaza yerinde bir başka dram daha yaşandı. Kazada devrilen otobüste Trafikten Sorumlu Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Rayaman (57) da hayatını kaybetti. Olay yerine gelen meslektaşları talihsiz adamın cesedini kaldırmaya çalışırken, aynı otobüs şirketinin bir sonraki seferiyle Edirne'ye giden Rayaman'ın oğlu, İstanbul Marmara Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Erkan Rayaman kaza yerinde inerek durumu sordu. "Benim babam Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı'dır. Hayırdır ne oldu" diye soran gencin kazada ölen müdürün oğlu olduğunu anlayan polisler ilk anda hiç bir şey belli etmeden genç adamı ekip otosuna alarak olay yerinden uzaklaştırdılar.

Daha sonra babasının öldüğünü öğrenince şok geçiren genç adamın telefonla babasına "Esenler Otogarı'nda buluşalım, beni bekle beraber gideriz" dediği babasının ise "Acelem var, ben gidiyorum, sen sonra gelirsin" dediği öğrenildi. Feci kazada yaşamını yitiren Emniyet Müdür Yardımcısı'nın 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi edilme işlemlerini tamamlayarak emekliliğini istemek üzere gittiği Ankara'dan döndüğü öğrenildi.

KAZA NASIL OLDU?
İstanbul'dan Edirne'ye giden 34 AS 9283 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü Nihat Özen (30) Babaeski yakınlarına gelmişti. Hamitabat Viyadüğü'ne geldiğinde, yolda devrilmiş bir TIR gördü. Otobüs şoförü, buzlanma nedeniyle devrilen Mustafa Güçlü yönetimindeki 42 SF 519 plakalı TIR'a çarpmamak için direksiyonu kırdı. Sürat ve yoldaki buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyeti kaybolan otobüs, bariyerlere çarparak karşı şeride geçti ve takla atarak devrildi. İsmail Yeşilyurt idaresindeki 34 UN 9269 plakalı bir otomobil ise kaza yapan TIR'a arkadan çarptı. Kazada 9 kişi ölürken, aralarında otobüs, TIR ve otomobil şoförlerinin de bulunduğu 42 kişi yaralandı.

Sıkışarak öldüler
Feci kazada, otobüste yolcu olarak bulunanlardan Trafikten Sorumlu Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Rayaman (57), Önder Can (24), Haluk Talisümer, İrfan Yeşilağaç (45), Şaban Özçelik (29), Polat Göçmen ve Oktay Özdemir (24), Yılmaz Uyanık (50) ve Saadet Uyanık (49) yaşamını yitirdi. Kazada ölenlerin çoğunun feci şekilde ezildiği belirtildi. Kazadan yaralanan 42 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılar arasında kazaya neden olan 3 aracın da şoförleri bulunuyor.

Erdem ESEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır