kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İlk 8'e kalırız

"Bu takım Dünya Kupası finallerinde olmaya layık. Orada en az çeyrek final oynarız diyorum. İnter'in bizi kullanmaması onların kaybı, bizim değil. Oynasak, İnter'in çehresini değiştirirdik."

Perdeyi de o açmıştı
Yaklaşık yarım asırlık Dünya Kupası finalleri hasretine son vermek için 2002 elemelerine başlayan Milli Takım'ın ilk golü Moldova'ya karşı Okan'dan gelmişti. Son olarak Viyana'da play-off ilk maçında Avusturya'ya golümüze imzayı koydu yıldız futbolcu. Bu kritik golü için "Bu takımda 'Ben' olayı yok. Sadece 'Biz' var. Bu jenerasyon yıllardır omuz omuza yürüyor. O golü de ben atmadım. Önce takımdaki 11 arkadaşım, sonra bütün kadro ve bize sahada güç veren duaların sahibi 65 milyon kişi hep birlikte attık" diyen Okan şöyle konuştu:

Bu takım finallere layık
"Dünya Kupası'na gitmeyi çok istiyoruz. Çünkü orada oynamaya layık olduğumuza inanıyoruz. Bunda 'Kendimizi ispat edelim, ne olduğumuzu gösterelim' diye bir düşünce kesinlikle yok. Biz ne olduğumuzu biliyoruz. Bu takımda kimsenin hiç kimseye kendini ispat etme kaygısı yok. Artık Türk futbolu, Türk futbolcusu dünyanın hiçbir ülkesinden geride değil. Biz çalışarak, tırnaklarımızla kazıyarak, profesyonelce yaşayarak bugünlere geldik. UEFA Kupası'nı aldık. Milli takımla iki kez Avrupa Şampiyonası'na katıldık. 2000'de çeyrek finale çıktık.

Yerimiz tescillenecek
"Türk futbolu artık rayına oturdu. Son dönemde dünya futbolunun en başarılı ekiplerindeniz. Gücümüzü herkese kabul ettirdik. Finallere kalınca, insanların kafasında yer eden Türkiye'nin futboldaki büyüklüğü tescillenecek. Birçok arkadaşımıza yeni kapılar açılacak. Bu jenerasyon yine bir ilke imza atacak. Yeteneğimize, yüreğimize her gün daha fazla deneyim ve profesyonellik ekledik. Bu birikimle Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayacağımıza inanıyorum. Ama önce Avusturya'yı geçelim. 1-0'la işin bitmediğini biliyoruz.

Artık ruhumuz serbest
İnter'de yedek olmak, oyuna sonradan girmek çok büyük sorun değil. Ayrıca İnter bizi ilk 11'de oynatmıyorsa, ya da Hakan'ı kullanmıyorsa, bu bizim değil onların kaybıdır. Biz paramızı alıyoruz. Üçümüz aynı anda ilk 11'de oynasaydık, İnter'in çehresini değiştirebilirdik. Yıllarca Galatasaray'da ilk 11'in banko isimleriydik. Yedek kalmayı başlarda yadırgadık. Ama şimdi son derece iyi durumdayız. Çok çalışıyor ve profesyonelce yaşıyoruz. Vücudumuzu sıkıyoruz. Ancak ruhumuzu serbest bıraktık. Çok fazla kafaya takmıyoruz."

FATİH DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır