kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fethullah Gülen Bin Ladin gibi

Nur cemaati lideri Fethullah Gülen'in DGM'de yargılandığı davada tanıklık yapan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ak, Fethullahçı yapılanmayı "Usame bin Ladin'in örgütüne" benzetti.
Gülen'in "laik devleti yıkarak şeriat esaslarına dayalı devlet kurmak amacıyla örgüt kurduğu" iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen davaya Ankara 2 No'lu DGM'de devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Osman Ak çarpıcı iddialarda bulundu. Gülen soruşturmasının her aşamasında engellendiğini iddia eden Ak'ın ifadesi şöyle: "Soruşturma yürüttüğümüz dönemde, örgüt kendini gizliyordu. Maskeleme mantığı, Usame Bin Ladin'e benzerlik gösteriyor. Maskeyi düşürüp gerçek yüzleri ortaya çıksaydı, kandırılmış insanlar gerçeği görecekti. Ben, Usame Bin Ladin benzeri bir örgütlenme olduğunu değerlendiriyorum. Gülen yapılanmasının en büyük silahı iftiradır. Bu yapılanmayı, bir bilgisayar virüsüne benzetebilirim. Girdiği yerde her şeyi etkiliyor."

Savcı Nuh Mete Yüksel, Gülen hakkında gıyabi tutuklama kararı verilmesini istedi, ancak mahkeme heyeti bu istemi reddederek duruşmayı erteledi.

Savcı "gözden geçiriliyor"
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Türkiye'yi yönetenleri "gaflet ve delalat" içinde olmakla suçlayan Ankara DGM Savcısı Hakan Kızılarslan hakkında inceleme başlatılması için dün adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'na talimat verdi. Talimat doğrultusunda Teftiş Kurulu'ndan bir başmüfettiş hemen Ankara DGM'ye gelerek incelemeye başladı. İnceleme sonunda Savcı Kızılarslan hakkında soruşturma açılabilecek. Bu soruşturma sonrasında hazırlanan rapor Türk'e sunulacak ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda görüşülecek. Kurulun Kızılarslan'a "uyarıdan meslekten çıkarmaya" kadar ceza verme yetkisi var. Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, devleti yönetenleri "dışarıdan direktif almakla suçlayan" Kızılarslan'ın sözlerine sert tepki göstermiş ve "Bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısı mı söylüyor? O savcıyı gözden geçirmek lazım. Türkiye Cumhuriyeti nasıl dışarıdan emir ve direktif alabilir?" demişti.

Kemal GÖKTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   80
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   21
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır