kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gırgır yasak oldu Ada balık doldu!

Balıkçı Başkan Özden'in önerisi hedefi 12'den vurdu.. Gırgır ve trolle avlanmaya yasak getirilince, Fenerbahçe-Kınalıada ile Pendik-Büyükada arası yeniden balık kaynamaya başladı
Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden'in 2 yıl önce dile getirdiği önerinin Kaymakamlık tarafından hayata geçirilip, Fenerbahçe-Kınalıada ile Pendik-Büyükada arasında trol ve gırgırla avlanma yasağı konması, balık bolluğu yarattı. Balığın kökünü kazıyan gırgırların bölgeye sokulmaması sayesinde "doğal akvaryum"a dönüşen bölge, eskiden olduğu gibi yeniden balık kaynamaya başladı.

YASAK İŞE YARADI
Bolluk sayesinde sayesinde amatör balıkçıların yüzü gülerken, Adalar'ın yanı sıra Kadıköy, Bostancı, Kartal ve Pendik sahilleri binlerce olta balıkçısı için ekmek kapısı oldu. Gırgır ve trolle avlanma yasağının sürmesi gerektiğini söyleyen Başkan Özden, "Tekneyle avlananlar ilk başlarda bu yasağa tepki gösterip idari mahkemeye başvurdular ancak zaman bizim haklı olduğumuzu kanıtladı" diye konuştu.

BALIK TÜRÜ DE ARTTI
Balıkçı ağlarının, deniz dibindeki elektrik, telefon hatları ile su borularına da zarar verdiğini hatırlatan Adalar Belediye Başkanı, "Yasakla birlikte artık bu açıdan da herhangi bir sorun yaşanmıyor. Ayrıca balık türünde de belirgin bir artış oldu. Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum ki, bu yasak, Marmara'nın diğer bölgelerinde de balık bolluğu yaratacaktır" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır