kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Powell: Terör saldırısı değil
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, American Airlines uçağının düşmesinin "görünüşe göre kaza" olduğunu söyledi. Terörle mücadeleyle ilgili görüşmeler için toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde bir konuşma yapan Powell, şu ana kadar edindiği bilgilere ve kendisine iletilen raporlara göre terörist saldırı ihtimalinin olmadığını, olayın kaza olduğunu belirtti. Durumun her haliyle büyük bir trajedi olduğunu ifade eden Powell, uçakta hayatını kaybeden yolcuların büyük bölümünün evlerine dönen Dominikliler olduğunu söyledi ve ailelerine başsağlığı diledi.

Ünlü şarkıcı 2 faciayı da gördü!
Efsane Beatles grubunun üyelerinden Paul McCartney, American Airlines uçağının Queens semtine düşüşüne tanık oldu. Nişanlısı Heather Mills ile birlikte Londra-New York seferini yapan bir Concorde uçağında seyahat ederken, inişte American Airlines'ın düşüşünü izledi. Büyük bir patlama sonrası etrafın toz duman olduğunu belirten McCartney, "Hemen sol taraftaki pencerelere koştum. Her yer yanıyordu. Kısa bir süre sonra da JFK Havalanı'na indik" dedi. McCartney, 11 Eylül saldırılarında da JFK'in bekleme salonundaydı. McCartney, Dünya Ticaret Merkezi'ne giren uçakları saniyesi saniyesini izlemişti.

Uçak kazası Putin'in planını değiştirmedi
Rus lider Vladimir Putin, dün yaşanan uçak kazasına rağmen programında bir değişiklik yapmadı ve bugün planlandığı gibi Amerika'ya gideceğini açıkladı. Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in ABD'ye yapacağı bu ilk resmi ziyaretinde Başkan George W. Bush ile başkent Washington'da buluşacağı belirtildi. İran medya tarihinde bir ilk gerçekleşti. İran televizyonu CNN televizyonuna bağlanarak uçak kazasıyla ilgili gelişmeleri 10 dakika canlı yayında aktardı.

Mezar-ı Şerif saldırısını Türkler planladı
Rusya'nın saygın gazetelerinden İzvestia, Afganistan'daki Kuzey İttifakı'nın Mezar-ı Şerif kentini ele geçirmesini Amerikalı ve Türk askeri uzmanların birlikte planladığını yazdı. Gazete, "İşbölümü" başlığıyla manşetten verdiği haberde "Muzafferler arasında Amerikalı ve Türk askeri uzmanlar da var. Operasyon yabancı komandoların desteği ile yapıldı" ifadesini kullandı.

Kuzey İttifakı: Kabil'e 6 kilometre kaldı
Taliban muhalifi Kuzey İttifakı ilerleyişini sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Abdullah, başkent Kabil'e girmelerine sadece 6 kilometre kaldığını ve Taliban'ın geri çekilmeye başladığını açıkladı. İttifak askerlerinin Kabil'e doğusundan 6, batısından ise 20 kilometre uzaklıkta beklediğini belirten Abdullah, "Kabil'e girme kararı aldık. Taliban'ın bakanları ve yüksek yetkilileri Kandahar'a çekiliyor" dedi.

Cezayir'i de sel vurdu: 575 ölü
Cezayir'de aşırı yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısı 575'e yükseldi. Son 20 yılın en şiddetli sel felaketine neden olan aşırı yağışlardan, ülkenin batısındaki Tiaret, Relizan, Oran, Klef, Ain Temuşan ve Cezayir yakınlarındaki Tipaza bölgeleri etkilendi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Romano Prodi de, AB'nin büyük bir sel felaketi yaşayan Cezayir'e mali yardım sağlayacağını bildirdi.

Robot Asimo iş başinda
Büyük firmalar, tanıtım için ünlü kişileri seçer genelde. Şimdi onların arasına bir isim daha katıldı: Asimo! Ancak o ne ünlü bir film yıldızı, ne de bir şarkıcı. O, otomotiv ve elektronik devi Honda'nın robotu. İnsan robot olarak geçtiğimiz Nisan ayında tanıtılan Asimo, IBM de tanıtım amacıyla 1 yıl boyunca resepsiyonist olarak görev yapacak. 1.2 metre boyunda ve 60 kilo ağırlığındaki Asimo, tanıtımda konuklara ellerini sallayıp "Ne istemiştiniz?" diye sordu.

Körlere yeni umut
Japon Kyoto Üniversitesi bilimadamları gözün iris dokularını fotoreseptörler haline getirerek kör farelerin görebilmelerini sağladı. Yakında insanlar üzerinde çalışmalara başlanacak yöntemin başarılı olması durumunda retinaları hasarlı olduğu için göremeyenler ışığa kavuşacak.

Meteor yağmuru geliyor
Uluslararası Uzay İstasyonu ISS bu hafta içinde dünyanın yakınlarında büyük bir meteor yağmuru olacağını belirtti. Son 30 yılın en kuvvetli meteor yağmurlarından birinin yaşanacağını vurgulayan uzmanlar, meteorların saatte 250 bin kilometre hızla hareket ettiklerini ve hafta sonuna doğru dünyanın çok yakınlarından geçeceğini açıkladı.s



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır