kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Teşekkürler Jackie

Takım arkadaşları can güvenliği olmadığı için Antalya'ya gelmedi. Ama halterci Berube tek başına geldi ve 'ABD bu frsatı kaçırdı' dedi
Antalya'da 4-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'na Amerikan takımı terör korkusuyla katılmadı. Ancak takımdan 1 sporcu çıkarak "Ben giderim" dedi. 29 yaşındaki bayan halterci Jacqueline Berube tek kişilik ordu olarak Antalya'da ABD'yi temsil edeceğini belirtti. Yanında antrenörü bile olmayan Berube, yanına bir de Amerikan bayrağı aldı ve kendi cebinden 3 bin dolar ödeyerek Antalya'ya geldi. 70 ülkeden 500 sporcunun katıldığı şampiyonadaki tek Amerikan vatandaşı olan Berube, açılış töreninde Amerikan bayrağını kendisi taşıdı.

ÖNCELERİ GERGİNDİM
Yarışmalar sonunda 5'inci olan Berube, madalya hayalini gerçekleştiremedi ama ABD'ye büyük bir cesaret ve insanlık dersi verdi. Amerika'ya örnek olan Berube, Türkiye hakkında da övgü dolu ifadeler kullandı. Halterci Newsweek'in bu hafta yayınlanan ABD baskısında şu sözleri söyledi: "Suriye'den sadece birkaç yüz kilometre uzaklıktaki Antalya'ya indiğimde tedirgindim. Ama halkın tavrını görünce düşüncem değişti. Gerginlikten eser kalmadı. Keşke tam takım olarak buraya gelseydik. Amerika dünyanın bu çok önemli bölgesindeki imajını düzeltme imkanını kaçırdı..."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır