kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Öküzü hediye etti kurtuldu!

Genç kızlara cinsel ilişki yasağı getirip sonra da 17'lik eş alan Swaziland kralı, kadınlar ayaklanınca hatasını kabullendi ve ceza olarak bir öküz armağan etti...
Güney Afrika ülkelerinden Swaziland'ın Kralı Mswati, kendi koyduğu yasağı delerek 17 yaşındaki bir genç kızla birlikte olduğu için ceza ödedi.

Kral Mswati, geçen Eylül ayında ülkesindeki genç kızlara ilginç bir yasak getirdi. Mswati, tüm genç kızların bakirelik simgesi olarak beyaz eşarp takmalarını ve 5 yıl boyunca da kimseyle birlikte olmamalarını emretti.

Kral, bu tuhaf kararın gerekçesini gittikçe artan ölümcül AIDS hastalığının yayılmasını dizginlemek olarak açıklıyordu.

KADINLAR AYAKLANDI
Ancak 7 eşi bulunan 33 yaşındaki kral, kendi koyduğu kurala uyamadı. Geçtiğimiz günlerde kendisine 17'lik bir eş daha aldı. Tabii ülkede ortalık bir anda karıştı. 1 milyon nüfuslu ülkedeki birçok genç kadın, kendi koyduğu yasağa uymayan kralın sözünü dinlemeyeceklerini söylemeye başladı ve bu sözler sonunda eyleme dönüştü. Önceki gün yaklaşık 300 kadın, Kral Mswati'nin sarayına doğru yürüyüşe geçti. 7 kilometre boyunca yürüyen kadınlar sarayın önünde sloganlar atmaya başladı. Saray görevlilerine kralın koyduğu yasağı delişini protesto ettiklerini söylediler.

AİLEYE DE CEZA
Bunun üzerine Kral Mswati, hatalı olduğunu kabul ederek ceza olarak kadınlara bir öküz verdi. Kadınlar, öküzü köy meydanında çevirme yaparak afiyetle yedi.

Gösterici kadınlar, kralın yeni eşi Nontsetselelo'nun ailesinden de 150 dolar (yaklaşık 240 milyon lira) para cezası aldı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır