kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Herkesin aklına önce terörist Ladin geldi

American Airlines uçağının Queens semtine düşmesi, akıllara ilk önce "Bu Usame bin Ladin'in terörist saldırısı mı?" sorusunu getirdi.
Her fırsatta ABD'ye yönelik saldırılara devam edeceğini yineleyen Ladin, geçen hafta El Cezire televizyonunda yayınlanan konuşmasında Birleşmiş Milletler'e (BM) tehditler savurmuş ve BM'nin "Afganistan'da masumlara saldıran ABD'nin arkasında duran Müslüman düşmanı bir örgüt" olduğunu iddia etmişti. BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ı ise "İslam'a saldırılar düzenleyen bir katil" olarak nitelemişti. Ladin, BM üyeliğini sürdüren Müslüman ülkelerin de kafirlerle işbirliği yaptığını söylemişti.

TERÖRİST SALDIRI DİYENLER...
1- Uçak, saat 08.00'da kalkacaktı. Ancak 45 dakika rötar yaptı. Rötar nedeni kuleye niye bildirilmedi?

2- Patlama, uçağın sağ kanadındaki motorda meydana geldi. Düşmeden önce pilot, niye JFK havaalanı üzerinde uçan F-15'in pilotuna ve kuleye acil durum sinyali vermedi?

3- Ladin kısa bir süre önce Birleşmiş Milletler'i "Müslüman karşıtı" ilan etmişti. Uçağın düştüğü yer ile BM binası arasında yalnızca 8 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.

4- Uçağın deposunda 25 ton yakıt vardı. Çünkü bu uçak da 11 Eylül saldırılarında kullanılanlar gibi uzun uçuş yapacaktı. Bu tesadüf mü?

KESİN KAZA DİYENLER...
1- Terörist saldırı olsaydı, güvenlik kabinesini toplayan Bush, ülke çapındaki hava trafiğini durdururdu. Ancak o yalnızca New York'taki havaalanlarını kapattı.

2- New York'ta kapatılan köprü, tünel ve metro istasyonlarının da 2 saat sonra tekrar açılması, saldırı olmadığını gösteriyor.

3- Terör tehlikesi olsa, JFK Havaalanı'na kaza sonrası iniş izni verilir miydi?



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır