kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Urfalı Zeyno benimdir


Ceylan'ın seslendirdiği ve kaset kapağında 'söz ve müzik İbrahim Tatlıses' yazan 'Urfalı Zeyno' şarkısına Urfa'dan bir sahip çıktı. Tatlıses'in arkadaşı Abdi Çakıcı "Bu şarkıyı ben yazdım" diyor
Uzun süre gözlerden uzak kalan şarkıcı Ceylan, geçen yıl 'Urfalı Zeyno' adlı türküyle büyük bir çıkış yaparak yeniden şöhreti yakaladı. Klibi de çekilen bu hareketli şarkının bestecisi, Ceylan'ın kaset kapağında yazıldığına göre İbrahim Tatlıses'ti. Fakat Urfalı manav Abdi Çakıcı'nın buna itirazı var.

TALİHSİZ AŞIK
Çünkü o, bu türkünün sözlerinin de bestesinin de kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Çakıcı'nın anlattığına göre, bu türkü Mersinli bohçacı güzeli Esin'i anlatıyor. Çakıcı'nın büyük aşk yaşadığı güzel Esin'i.... Sırtındaki kocaman bohçasıyla il il, ilçe ilçe dolaşarak çeyizlik eşya satan bohçacı güzeli Esin'i 1968'de Urfa'da görüp sevmişti Abdi Çakıcı. Aşkına karşılık görünce evlenmeye karar veren Çakıcı, sevdiği kızı annesinden istedi.

Ancak annesi, Esin'in beyninde ölümcül bir ur bulunduğunu ve bundan kızının haberi olmadığını söyleyerek ayrılmalarını öğütledi. Dünyası yıkılan Abdi Çakıcı, sevdiğine hiçbir şey söylemeden Urfa'yı terketmiş ve izini kaybettirmişti. Daha sonra da büyük aşkının öldüğünü öğrenmiş ve onun için bu türküyü yapmıştı. Ancak sevdiği kızın adını afişe etmemek için Esin ismi yerine Zeyno'yu kullanmıştı. Türkünün öyküsünü böyle anlatan Abdi Çakıcı, şimdi mahkemede hakkını arıyor. Çakıcı, önce Urfa Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tescil davası açtı.

MAHKEMEYE VERDİ
Ancak Urfa Asliye Hukuk Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesi üzerine İstanbul 9'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilen dava ilk duruşmanın ardından yeni kurulan Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme halen devam ediyor... Çakıcı ise kendinden emin: Karar aleyhime çıksa da 'Urfalı Zeyno' benimdir!

PAYLAŞILAMAYAN TÜRKÜ
Urfalı Zeyno
Mardinli Zeyno
Nişan yüzüğü yaptırdım
Antepli Zeyno
Fincanı ters yatırdım
Urfalı Zeyno
Kahve falına baktırdım Antepli Zeyno
Seni alırım diye Urfalı Zeyno
Nişan yüzüğü yaptırdım Mardinli Zeyno
Nejdet ÇOKAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır