kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kim demiş kadın argo bilmez diye!


Metis Yayınları'ndan çıkacak olan "Kadın Argosu Sözlüğü"nde dünden bugüne kadınların kendi aralarında kullandığı şifreli sözcükler yer alıyor
Yaşamın ve dilin içinde gizlenen büyük bir ada keşfediliyor. Çılgın, alaycı, dramatik, şen şakrak, melul, mahzun ada. Bir sürü aptal herifin ve kızın ve kadının derinliğine duyumsayamadığı ama yaşamakta olduğu bir ada" diye yazıyor Hulki Aktunç, Kadın Argosu Sözlüğü'nün önsözünde.

YÜZ YÜZE KONUŞTU
Filiz Bingölçe'nin 2 bin 500'ü aşkın kadınla yüzyüze yaptığı bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkmış bu sözlük. Hemşirelerden doktorlara, ev kadınlarından öğrencilere, gazetecilere, kuaförlere toplumun farklı kesiminden kadınlar tüm yaratıcılıklarını, fantezilerini dökmüşler kitapta. Yazar Bingölçe, "Etrafımızda gördüğümüz, karşılaştığımız, bildiğimiz; başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyük kent merkezlerinde ya da ilçelerinde yaşayan kadınlar bu sözlüğün kaynağı" diyor.

YEREL KADIN YOK
Ancak Bingölçe'ye göre kitabın eksik kalan bir yönü de var. "Sözlüğün kaynaklarının çoğu şüphesiz "temiz aile" kadınları. Ama hapishanelerdeki kadınlarla hiç temasa geçemedim, genelevlerdeki kadınlarla da istenen ölçüde temas sağlayamadım. Kırsal alanın yerel söyleyişleri de kitapta pek yok."

İŞTE KADINLARIN ORTAK DİLİ
* Balta girmemiş orman: Çok kıllı kimse.

* Bamya: Erkeklik organı, penis. Küçük penis. "Aman ortaya sümüklü bamyasını çıkaracak diye ödüm koptu."

* Bamya katliamı: Toplu sünnet düğünü.

* Bana bi koca lazım, o da bu gece lazım: 1. Cinsel anlamda artık beklemeye tahammül kalmadığını anlatmak için söylenir.

* Banana mama: Erkeklik organı, penis.

* Bandır ye: 1. Cinsel ilişki. 2. Bir kimsenin cinsel açıdan çok çekici olduğunu anlatmak için söylenir.

* Barbaros: Jigolo.

* Başı bacadan çıkmak (boyu bacadan aşmak): Evlenme çağına gelmek. Bir kimsenin evlenme çağına geldiğini anlatmak için kullanılır.

* Başı bal küpüne batmak: 1. Bir kimsenin istediği ve uğraştığı şeyden sonuç alamamasını küçümsemek ya da aşağılamak için söylenir. "Ne oldu başın bal küpüne mi battı, eline ne geçti yani." 2. Evlenmek.

* Bayramda yediğin hurmalar çıkarken tırmalar: Bir kimsenin yaptığı şeylerinin bedelini er geç ödeyeceğini anlatmak için kullanılır.

* Beceriksiz: 1. Erkeğin cinsel ilişki için ereksiyon olamadığını anıştırarak hakaret amaçlı söylenir. 2. Başarısız cinsel partner.

* Beğenmeyen küçük oğluna almasın: Eleştirilere karşı alay yollu söylenir.

* Behçet kan ağlıyor: Regl olmak, kadınların aylık kanaması.

* Belgrad ormanı: Ağdası geldiği halde alınmayan kıllar.

* Benden beter karın olsun: Kendisini kötüleyene beddua olarak söylenir.

* Bermuda şeytan üçgeni: Vajina, dişilik organı.

* Dekor çekmek: Erkeğin kız tavlamak için şekilden şekile girmesi halinde alay yollu söylenir

* Deli kızın donu: Çok renkli elbise.

* Doğa çağırıyor: "Çişim geldi" anlamında kullanılır.

* Dokunmatik: Cinsel istekleri bir dokunuşla uyanan kimseler için alay yollu kullanılır. Özellikle tek dokunmayla ereksiyona geçen erkekler için kullanılır.

* Hüsniyelenmek: Kendini beğenmek ve herkes tarafından da beğenildiğine inanmak.

* Hüthüt: Ağlayıp sızlanarak istediğini yaptırmaya çalışan kimse.

* Hüzünlü üzümlü kek: Kolay ağlayan, sık sık üzüntüsünü dile getiren aptal kadın. "Karı tam bir aptal. Hüzünlü üzümlü kek senin anlayacağın."

* Kız girip dul çıkmak: Bir kimseye güvenmemek gerektiğini anlatmak için söylenir. "Sen ona bakma, onu dinleme. Ona kanan kız girer dul çıkar." 2. İlişkilerde çok hırpalanmak.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır