kapat
27.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kıbrıs'ta PKK avı


AB yolundaki Kıbrıs Rum kesiminin PKK'ya desteği hala sürüyor. Rumlar'dan aldığı talimatlarla Türkiye aleyhine eylemler düzenleyen bir PKK'lı KKTC sınırında yakalandı
Türkiye'de 30 bin kişinin ölümüne neden olan bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a Rum gazeteci Lazaros Mavros'un pasaportunu vererek serbest dolaşmasını sağlayan Kıbrıs Rum yönetiminin, terör örgütüne arka çıktığı bir kez daha belgelendi. Rum kesimine geçmek isterken KKTC polisi tarafından yakalanan Bedran Baştürk adlı PKK'lı teröristin ifadeleri bunu açıkça ortaya çıkardı.

30 Eylül'de Lefkoşa Yiğitler Burcu'ndan KKTC'ye izinsiz olarak geçmeye çalışan bir şahsa KKTC polisi "Dur" ihtarında bulundu. İhtara uymayan şahıs kaçarken sırt çantasını düşürdü. Polis, çantadaki evraklardan kaçan kişinin Mardin Nusaybin doğumlu 44 yaşındaki Bedran Baştürk olduğunu belirledi. Baştürk, 3 Ekim'de Gayretköy'den Rum kesimine geçmeye çalışırken yakalandı. Baştürk'le birlikte ona yardım eden 5 kişi ele geçirildi. Baştürk tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KKTC TURİZMİNE DARBE
KKTC polisi, Baştürk'ün faaliyetleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yakalanan şahsın Türkiye ile KKTC'deki PKK faaliyetlerini yürüttüğü ve Güney Kıbrıs'taki PKK taraftarlarıyla irtibatının olduğu belirlenmiştir. Güney Kıbrıs'tan aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket eden şahıs veya şahıslar bu çerçevede KKTC turizmini baltalamak için 26 Eylül 1993'te Gazimagosa'daki Boğaz Otel önünde bir otomobili bombalamışlardır. PKK adına para topladıkları belirlenmiş ve KKTC'deki çeşitli dernekler içerisinde faaliyetlerini gizli olarak yürütmüşlerdir. Türkiye'deki çatışmalarda yaralanan teröristleri KKTC'ye getirerek tedavilerini sağladıkları ve Güney Kıbrıs'a geçirdikleri tespit edilmiştir. Rum kesiminde Kürdistan Dayanışma Komitesi'nin bulunduğu binaya gittikleri ve PKK ile bağlantı sağladıkları tespit edilmiştir. Buradan PKK'ya ait kimlik kartı aldıkları ve Rum Kesimi'nde PKK adına düzenlenen eylem ve yürüyüşlere katıldıkları konusunda delillere ulaşılmıştır."

Kıbrıs Rum kesiminde 3 tane PKK kampı var
KKTC polisine göre, Rum tarafında Trodos, Maşera ve Stavrovouru'da bulunan kamplarda kalan bin kadar PKK'lı Habur kod adlı dişi terörist tarafından eğitiliyor. Bu teröristler daha sonra çatışmak için Türkiye'ye gönderiliyor. Trodos'un bulunduğu arazi de kilisenin. PKK'dan önce Ermeni terör örgütü ASALA'ya her türlü desteği veren ve 2002'de AB'ye adaylığı kesinleşecek olan Rum yönetiminin teröre akan para trafiğinin de kalbi olduğu biliniyor. PKK, Rumlar'dan Kürdistan Dayanışma Komitesi adlı "dernek" aracılığıyla da mali yardım alıyor. Limasol'daki Karkari Kürdi isimli lokantadan sağlanan gelin PKK'ya veriliyor.

Teoman TURAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır