kapat
23.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

MGK'da temsil edilme tartışması


Askeri kaynaklar "Başbakan Yardımcıları 2945'e göre asil üye değildir. Anayasa değişikliğinin geçerli olması için uyum yasasının çıkması gerekir" görüşünde.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında 30 Ekim Salı günü toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu'na Anayasa değişikliğiyle kurulun asil üyesi olarak belirlenen Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları'nın statüsü, temsil ve oy tartışması yarattı. Askeri kaynaklar SABAH'ın sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: "2945 sayılı MGK yasasında, Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları asil üye olarak yer almamaktadırlar. Ancak yapılan Anayasa değişikliği ile asil üye statüsüne geçmişlerdir.

Fakat Anayasa değişikliğine uygun uyum yasası çıkartılmadan, toplantılara 'gözlemci' statüsü ile katılırlar. Dolayısıyla 30 Ekim'deki toplantıya da bu sıfatla katılırlar. Anayasa değişikliği öncesinde de Başbakan Yardımcıları asil üye değildi. Oy hakları yoktu. 30 Ekim toplantısı için de aynı durum geçerli" dedi. Adalet Bakanlığı yetkilileri ise Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün MGK toplantısına "üye" sıfatıyla katılacağını ve oy hakkı olduğunu savundular. Bakanlık yetkilileri SABAH'a yaptıkları açıklamada, Anayasa'nın MGK'nın yapısına ilişkin maddesinin yürürlüğe girdiğini anımsatarak; "Anayasa, yasalardan üstündür. Aynı konuda Anayasa ve yasalarda farklı düzenlemeler olduğu takdirde Anayasa'ya itibar edilir. Bu nedenle sayın Bakan ve diğer Başbakan Yardımcıları MGK'ya gözlemci olarak değil, üye olarak katılacaklar ve oy hakları olacaktır" dediler.

Hale GÖNÜLTAŞ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır