kapat
23.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kral ölmenize izin vermez


Boğaziçi Köprüsü'nde iki intihar girişimini önleyen Tanju Çolak ikna kabiliyetinin sırrını verdi: Çok insan tanıdım. Sokak kültürünün ne olduğunu, insan psikolojisini iyi bilirim
Bir zamanlar attığı gollerle oynadığı takımları kurtaran Tanju Çolak, bu kez karşımıza hayat kurtaran kral olarak çıktı... Yeşil sahaların altın kromponu, geçtiğimiz gün Boğaziçi Köprüsü'nde intihar girişiminde bulunan Haydar Aktaş'ı ikna ederek hayatını kurtardı. Bundan önce de Boğaziçi Köprüsü'nde intihar girişiminde bulunan bir vatandaşı ikna ederek hayata döndüren Çolak'ın ikna kabiliyetinin sırrı ne?

İşte Tanju'nun hikmeti:
* Köprüde intihar etmek isteyenler hep size rastlıyor. Bu bir tesadüf mü; yoksa özel bir göreviniz mi var!?

Tesadüf. Daha önce de böyle bir olay yaşamıştım. O gün de köprüden geçiyordum. İntihar etmek isteyen birini görünce durmaya karar verdim. Aramızda 400 metre vardı. Koşarak yanına gittim. Kendime ve sevginin gücüne inanmasam o kişinin yanına gitmezdim. Kendimi o anda sorumlu hissettim. Çünkü bir insanın hayatı söz konusuydu. Özel bir görevim yok.

* Adam kendini aşağıya atsaydı ne yapardınız?

Eğer olumsuz birşey olsaydı kendimi suçlu hissederdim. Böyle bir olayın günahı çok ağır olur. Hayatım boyunca görüntüsü gözümden gitmezdi, vicdan azabı çekerdim. Ama başarısız olacağımı hiç düşünmedim. Arabadan inerken yanımdaki arkadaşıma mutlaka kurtaracağımı söyledim.

* 'Atlarsan bende seninle birlikte atlarım' demenizin nedeni neydi?

O bir psikolojik baskı sözüdür. Sorumluluklarını hatırlatmak için söyledim. Kendimi atmayı hiç düşünmedim. Çünkü aileme karşı sorumluluklarım var.

* Peki hiç psikoloji eğitimi aldınız mı?

Hayıır. Lise mezunuyum. Ama insan psikolojisini çok iyi biliyorum. Bugüne kadar çok insan tanıdım. Sokak kültürünün ne olduğunu biliyorum.

* Köprüde intiharları önlemek için yetkililerden bir teklif geldi mi?

Haydar Aktaş'ı ikna edip kurtardıktan sonra bir polis yanıma geldi ve 'Abi burada göreve başlasana. Adamı iki dakikada muma çevirdin' diye espiri yaptı. Orada bir insanın hayatı söz konusu. Vicdani bir mesele. Parayla, görevle ölçülemeyecek bir değer. Kim olsa benim yaptığımı

* İki kez hayat kurtarmak nasıl bir his, sırrı nedir?

Güzel bir his. Haydar Aktaş'ın hızlıca göğsünü vurdum. 'Aciz değilsin' dedim. Gaz verdim. Konuşmaya başladık. Tuttuğu takımı sordum. 'Galatasaray' deyince, sen nasıl Galatasaray'lısın? Sporu seven adam dürüst olur, hayatı sever, hiç Galatarasay'lıya intihar etmek yakışıyor mu?' diye sitem ettim. Bundan önceki olayda intihar etmek isteyen kişi biraz şov peşindeydi. O kişiye de yardımda bulunacağımı söylemiştim. Sevgi, hayat ve sporla ilgili konuştum. Sorunların aşılacağını ve hayatın güzelliklerini anlattım. Kimsenin intihar etmesini istemem.

Mert İNAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır