kapat
23.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Red Bull Türkiye'den 53 ülkeye 'enerjik' ihracat


Red Bull ihracatı, ithalatın 6 katına ulaştı. Türkiye, 3 yılda 31.3 milyon dolarlık Red Bull logolu ürün ihraç etti
Türk tüketicisi, enerji içeceği sektörüyle ve bu sektörde pazar payının yüzde 92'isini elinde tutan Red Bull'la bundan sadece 3.5 yıl önce tanıştı. Ancak agresif pazarlama stratejisiyle geçen yıl 2.5 milyon kutuluk satış rakamına ulaştı. Geçen yıl tüm dünyadaki satış adedi ise 1 milyar kutu. Türkiye tüm dünya pazarının içinde çok küçük bir pay alsa da, diğer ülkelere göre çok önemli bir özelliğe sahip. Türkiye, Red Bull'un satışının yapıldığı 53 ülkede kullanılan tüm buzdolapları ve teksil malzemelerinin üreticisi konumunda.

Red Bull'un ithalatçısı Spirit of Energy (SoE) Gıda'nın Genel Müdürü Aykut Ferah'ın verdiği bilgilere göre, şirketin ihracatı ithalatının 6 katına ulaşmış durumda. 1998 yılından bu yana Red Bull buzdolapları ve tekstil ürünlerinden Türkiye 31.3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Tekstil üreticisi ATK Tekstil'in ihracatı 3.1 milyon dolar, buzdolaplarını üreten SFA Soğutma'nın ihracatı 26.2 milyon dolar oldu. Buna karşılık ithalatı 5 milyon dolar düzeyinde bulunuyor.

MERKEZ YAPACAK
Red Bull'un Türkiye distribütörlüğünü 300 başvuru arasından kazanan ve buzdolabı ile tekstil üretimini de Türkiye'ye taşıyan Aykut Ferah'ın hedefleri bununla da bitmiyor. Ferah, Türkiye'yi bir merkez haline getirmek ve Asya Bölgesi'ne yapılan satışları Türkiye üzerinden gerçekleştirmeyi hedefliyor. SoE'nin bir hedefi de üretimi Türkiye'de yapmak.

ŞAPKALAR, T-SHİRT'LER 'MADE İN TURKEY'
Red Bull geçen yıl 53 ülkede 1 milyar kutu satış rakamına ulaştı. Sporcuları, öğrencileri, hızlı yaşayan yöneticileri hedef kitle seçen Red Bull'un logosunu taşıyan buzdolapları, t-shirt'ler, şapkalar Türkiye'de üretilip ihraç ediliyor.

TURİZME KATKI
Spirit of Energy'nin Genel Müdürü Aykut Ferah geçen yıl 5 bin yeni mezun Avusturyalı genci Antalya'da konuk ederek Türkiye'nin tanıtımına katkı yaptı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır