kapat
23.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Borsada yükselişe devam


Derviş'in, IMF'den iyi haber geleceğini açıklaması piyasalarda doping etkisi yaptı. Borsa yüzde 5.4 çıktı faiz ve dolar geriledi
Borsa 11 Eylül'deki saldırının etkisinden kendini kurtardı. Dün ilk kez 11 Eylül'deki 9 bin 295 puanı aşan endeks arka arkaya gelen iyi haberlerle moral buldu. Önce Hazine, 500 milyon euro tahvil ihracı için iki bankayı yetkilendirdiğini duyurdu, ardından Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, IMF'den iyi haberler geleceğini açıkladı. Bu gelişmeler borsayı 9 bin 305 puana taşırken endeks günü yüzde 5.4 çıkışla kapattı. Dolar ise cuma gününe göre15 bin lira geriledi. Faiz gevşerken, en çok işlem gören 6 Mart 2002 vadeli kağıtlarda bugün valörlü işlemler yüzde 85.25'ten geçti.

Hazine dün öğle saatlerinde 500 milyon dolarlık euro cinsinde tahvil ihracı gerçekleştirmek amacıyla Deutsche Bank ve Commerzbank'a ortak lider banka olarak görev verdiğini duyurdu. Krizden bu yana dış borçlanmaya gitmeyen Hazine'nin bu açıklaması piyasaya moral verdi.

Ardından TV'de canlı yayına çıkan Bakan Derviş'in, "Sanırım bu hafta sonuca doğru gidiyoruz" sözleri, piyasada olumlu algılandı ve 1 milyon 657 binli seviyeleri zorlayan dolara satış geldi. Düşüşe geçen dolar günü 1 milyon 629 bin liradan kapattı.

İŞLEM HACMİ DESTEKLİYOR
Dün 9 bin 100 puan direncini kıran borsada işlem hacminin 473 trilyon seviyesinde olması son 10 gündür yaşanan hareketliliğin işlem hacmi ile desteklendiğini ortaya koyuyor. Endeksin önünde 9 bin 400-500 seviyelerinde bir direnç seviyesi bulunuyor. Bu noktada kâr satışları beklense de 10 bin 200-300 seviyelerine kadar ciddi bir direnç noktası görünmüyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır