kapat
23.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


"Antibalistik füze anlaşması değişebilir"
Terörizme savaş, ABD ile Rusya arasında tartışma konusu olan 1972 Antibalistik Füze Anlaşması'nın içeriğinin de değişmesine neden oluyor. Dışişleri Bakanı Colin Powell, Rusya'nın anlaşmanın içeriğinin değişmesi konusunda "esnek" davranabileceğini açıkladı. Anlaşmanın değişen maddeleri 12 Kasım'da Rus lider Vladimir Putin'in Teksas'a yapacağı ziyarette belirlenecek. Moskova, Yıldız Savaşları projesini açıklayan Bush yönetimine anlaşmaya karşı geldiği için sert çıkmıştı.

Berlin'in eşcinsel başkanı seçimde oyları sildi süpürdü
Eşcinsel olduğunu gizlemeyen ilk Alman politikacı olan Klaus Wowereit, eyalet seçimlerinde resmen Almanya'nın başkenti Berlin'in Eyalet Başbakanı oldu. İlk sonuçlara göre Wowereit'in Sosyal Demokrat Partisi oyların yüzde 30.2'sini aldı. Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ise 1971'den bu yana tarihin en büyük hezimetine uğradı ve oyların yüzde 17.6'sını aldı. 4 ay önce eyaletteki koalisyonun bozulmasından sonra geçici olarak göreve atanan Wowereit'in önümüzdeki 4 yıl için komünistlerle koalisyona gidebileceği söyleniyor. CDU sözcüsü "Partiyi yenileyeceğiz" açıklaması yaptı. Seçime Türk kökenli seçmenden de büyük ilgi vardı.

Elysee Sarayı'naşüpheli mektuplar gönderildi
Fransa'nın başkanlık konutu olan Elysee Sarayı'na dün iki şüpheli mektup gönderildi. İçinde toz bulunan ilk mektup, sabah saatlerinde geldi. Çalışanlarından bazıları fenalaşınca, mektup incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Konut boşaltıldı ve kendini kötü hisseden herkes hastaneye kaldırıldı. Öğleden sonra da ikinci mektup geldi. Uzmanlar, kesin sonuçların bugün belli olacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Bernard Koucher ise terörist saldırıya uğrayıp uğramadığı konusunda bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Jacques Chirac açıklama yapmadı.

Film setinden kaçan aslanı yoldan geçen avcı vurdu
Fransa'nın Vernaison bölgesinde bir film çekimi sırasında setten kaçan bir sirk aslanı, oradan geçen avcının kurbanı oldu. Jandarma, 250 kg ağırlığındaki erkek aslanın kısa metrajlı filmin çekildiği bir şatodan, film ekibinin elinden kaçmayı başardığını ve yakındaki bir çocuk bakımevinin bahçesine girdiğini belirtti. Güvenlik güçleri, itfaiyeyle birlikte veteriner ve uyuşturucu şırınga atan bir tüfek getirilmesini beklerken, ortaya aniden çıkan bir avcının, oyuncu aslana ateş açarak ölümüne neden olduğunu kaydettiler.

Çin'de bir kaplan bakıcısını yedi
Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin merkezi Kunmin şehrindeki bir hayvanat bahçesinde önceki gün bir Bengaldeş kaplanı, kadın bakıcısını parçalayarak öldürdü. Çin Haber Ajansı'nın verdiği habere göre, 44 yaşındaki bakıcı He Qiongxian kaplana yem verirken kaplanın saldırısına uğradı. Bakıcının kaplanla 20 dakika kadar boğuştuğu bildirildi.

Prof. Hausen: 'Kanser virüs aşılarıyla önlenebilir'
Alman Kanser Araştırmaları Merkezi'nin Müdürü Prof. Harald zur Hausen'in araştırmalarına göre virüslerin yol açtığı kanser türleri aşılarla önlenebilecek. Hausen'e göre; vücuda yerleşen kimi virüsler beyin, karaciğer, ilik ve lenf kanserine yol açabiliyor. Örneğin beyin kanseri vakalarının yüzde 95'ine papillom tümörü virüsü yol açıyor. Araştırmalarını Avrupa Kanser Konferansı'nda anlatan Prof. Hausen, bu virüse karşı halen deneme aşamasında olan aşının, yılda 1 milyon 250 bin kanser vakasını önleyebileceğini ifade etti. Aşıyla kanser vakalarının büyük ölçüde önleneceğini söyleyen Hausen, "Aşıları bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde mükemmel etkili hale getirirsek, kanser ölümlerinin de önüne geçebiliriz " dedi.

Futbol kemik yapısını güçlendiriyor
Amerikalı uzmanlar, gençlikleri ve çocuklukları sırasında futbol oynayan erkeklerin yetişkinlikleri sırasında güçlü bir kemik yapısına sahip olduklarını ileri sürdü. Doktorlar, haftada 2 veya 3 gün ve günde 30 dakika ile 60 dakika kadar futbol oynayan, koşan ve ağırlık kaldıran gençlerin kemik yoğunluklarının geliştiğini açıkladı. Amerikalı doktorlar, doğal olarak spor yapan gençlerin yapmayanlara oranla daha fazla oksijen yaktıklarını ve bu durumun da hem gençlerin kas yapısını kuvvetlendirdiğini hem de zihinsel faaliyetlerini artırdığını tesbit etti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır