kapat
23.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin'in adamları Irak'ta eğitim aldı


Ladin'in 400 adamını olay çıkarması için Kuzey Irak'a gönderdiğini iddia eden New York Times gazetesinin başyazarı William Safire, "Propaganda yapıyor" eleştirilerine cevap verdi.
Kıdemli gazetecilerin büyük olayları yazarken hikayeyi ilerletmeyi ve politikacıların bilmek istemediği olayları ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Safire, Irak lideri Saddam Hüseyin ile Ladin'in bağlantılarını sıraladı:

Irak'ın şimdiki Türkiye büyükelçisi Faruk Hicazi geçen 7 yılda Ladin'le Sudan'da ve Afganistan'da görüştü. Ladin'in yardımcısı Ayman el Zawahiri de 1998'de Saddam'ın yardımcısı Taha Yasin Ramazan ile görüştü. Ladin, El Kaide'nin üst düzey yöneticilerini 25 Nisan 1998'de Saddam'ın doğum günü haftasındaki kutlamalar için Bağdat'a gönderdi. Saddam'ın oğlu Uday, Afganistan'da teknik yetersizlikleri olan yüzlerce El Kaide militanını eğitim için ülkeye kabul etti. Onlar da Salman Pak'ta Boeing 707'lerle uçuş talimi yaptı. Bunu, şu anda Türkiye'de yaşayan Irak istihbarat eski ajanı da doğruladı.

KADIN PARMAĞI
New York Post gazetesi de şarbon vakalarının ardında Saddam'ın kadın mikrobiyoloji uzmanı olduğunu yazdı. Irak Petrol Bakanı'nın eşi olan Rahab Taha (45) İngiltere'de eğitim gördü. Ülkesine dönünce insanların gözlerini kanatan mikroplar üzerinde çalıştı. BM uzmanlarının "Bayan Mikrop" lakabı taktığı Taha'nın 1995'te şarbon ve botulizm (konserve zehirlenmesi) ürettiği belirtiliyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır