kapat
23.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ladin'in yeni silahı Ebola


Usame bin Ladin ve El Kaide'nin, Doğu Avrupa ve Güneydoğu Asya'dan şarbon, Ebola, uranyum satın aldığı iddia edildi
Afganistan'da saklanan Suudi asıllı terörist Usame bin Ladin ve örgütü El Kaide'nin, şarbon örnekleri, Ebola virüsü, felç edici Botulinum bakterisi, Salmonella ve uranyum ile silahlandığı iddia edildi.

Amerikan San Francisco Chronicle gazetesi, Mısır'da iki yıl önce görülen bir terör davasında, İslami Cihat örgütünün askeri komutanı ve Ladin'in sağ kolu Eyman El Zawahiri'nin iki numaralı adamı Ahmed Salamah Mabruk'un, Ladin'in, biyolojik ve kimyasal silahlar satın aldığını ve bunları, 100'den fazla Amerikan ve İsrail hedefine karşı kullanmayı planladığını söylediğini yazdı. San Francisco Chronicle, Mabruk'un ifadesine göre, bin Ladin'in elinde, Ebola ve nükleer saldırı amaçlı kullanılacak düzeyde uranyum bulunduğunu bildirdi.

Gazete, bu yıl ABD'de görülen bir başka terör davasında da Ladin'in bir adamının, nükleer silah yapımı için zenginleştirilmiş uranyum almak üzere, karaborsadan bazı kişilerle buluştuğunu, bir başka El Kaide mensubunun ise kimyasal silahların, El Kaide kamplarındaki köpek ve tavşanlar üzerinde denendiğini ifade ettiğini yazdı.

Gazete, Mabruk'un, Arapça yayınlanan El Hayat gazetesine verdiği demeçte, El Kaide'nin kimyasal ve biyolojik silahlarını Doğu Avrupa'dan aldığını söylediğini de kaydetti. Habere göre Mabruk, bu materyallerin, postayla ve posta ücreti dahil 3 bin 865 dolar gibi komik bir rakama alındığını da söyledi.

Mabruk, teklifin, Doğu Avrupa'daki bazı fabrikalardan, Ebola ve Salmonella'yı bin Ladin'in yardımcılarına satmak için geldiğini kaydetti. Buna göre, bin Ladin'in adamları, Güneydoğu Asya'dan "şarbon örneklerinin" yanı sıra Çek Cumhuriyeti'ndeki bir laboratuvardan 7 bin 500 dolara, felç edici Botulinum bakterisini aldı.

NÜKLEER ÇANTA İSTİYOR
Gazetede, bin Ladin'in, taşınabilir bir nükleer bomba çantası arayışında olduğu da belirtildi. Soğuk savaş döneminde popüler olan nükleer çanta, ABD ve Rusya'nın da elinde bulunuyor. San Francisco Chronicle gazetesi, Rus istihbarat kaynaklarından 1998'de sızan bilgilere göre, 30 milyon dolar nakit para ve 2 ton uyuşturucu karşılığında bin Ladin'in, Çeçen suç çetelerinin eline geçen Sovyet savaş başlıklarını almaya çalıştığını da iddia etti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır