kapat
23.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çember daralıyor


Komandoların Taliban karargâhına düzenlediği baskında ele geçirilen bilgiler incelendi, Ladin'in ve modern silahlara sahip tankların yerleri belirlendi
Cuma gecesi Kandahar'daki Taliban karargâhına ilk komando harekatını düzenleyen ABD, karargâhta ele geçirdiği belgelerden Suudi Terörist Usame bin Ladin'in bulunduğu yeri tespit etti. Ele geçirilen belgeler Ladin'in Afganistan'ın güneyinde 50 kilometrekarelik bir alanda saklandığını kesinleştirdi. Arama çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştıran ABD, Delta Force komandolarını da mağaralara düzenlenecek baskınlar için hazırlamaya başladı.

LADİN TORGHAR DAĞI'NDA
Amerikan komandolarının elde ettiği bu bilgiler Taliban muhalifi Kuzey İttifakı'nın istihbarat şefi General Muhammed Davud tarafından da doğrulandı. Davud, İngiliz Sun gazetesine Ladin'in Afganistan'ın güneyindeki Torghar dağlarında saklandığını açıkladı. Ladin'in telsiz mesajlarını dinlediklerini söyleyen Davud, teröristi 3 bin 500 savaşçının koruduğunu, roketlere ve modern silahlara sahip tankların da Celalabad yakınlarındaki ormanlarda saklandığını açıkladı.

MAĞARALAR TUZAK DOLU
New York Post gazetesinin edindiği bilgiye göre, Ladin'in bulunduğu bölge dağlar arasında bir kanyonun üzerinde. Giriş ve çıkışları Ladin'in Sudanlı savaşçıları tarafından korunan kanyonda, 4-5 tanesi çok büyük, yüzlerce mağara bulunuyor. Bütün mağaraların girişleri bubi tuzaklarıyla korunuyor. Mağaraların içlerinde de bazı bölümlerin giriş-çıkışlarını kapatarak içeriye zehirli gaz verilmesini sağlayan düzenekler bulunuyor. Bölgedeki mağaralarda geçen haftaya kadar elektrik ve telefon bağlantısı vardı. Ancak geçen hafta her ikisi de kesildi.

Ancak Time dergisine konuşan Irak ordusunda görev yapan bir subay, ABD'nin mağaralara harekat düzenlemesinin "çılgınlık" olduğunu belirterek, "Bölge Arap savaşçı kaynıyor. Akrep yuvasından farksız. ABD askerleri mağaralara girerse bir daha çıkamaz" uyarısında bulundu. Bu zorlukları dikkate alan ABD, öncelikli olarak mağaraların bulunduğu bölgeye yoğun bir bombardıman başlatmayı planlıyor. Komando harekatına mağaraların havadan imha edilmesinin ardından başlanacak.

ZAİF: 100 SİVİL ÖLDÜ
Afganistan'da Taliban yönetiminin Pakistan Büyükelçisi Abdüsselam Zaif, batıdaki Herat kentinde Amerikan ve İngiliz savaş uçaklarının bombaladığı hastanede 100'den fazla kişinin öldüğünü açıkladı. Zaif, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlediği basın toplantısında, hastanedeki hasta ve görevlilerin de arasında bulunduğu 100'den fazla kişinin öldüğünü söyledi, ancak ayrıntı vermedi. Zaif, Amerikan güçlerinin daha önce hiçbir savaşta kullanmadığı silahlar kullandığını söyledi. Zaif, "Amerika'nın planlarının Afgan halkını kasten hedef aldığı çok açık. Amaç, İslami sistemi seçen Afgan halkını cezalandırmak" diye konuştu. ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ise hastane vurdukları iddiasını yalanladı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır