kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Tebeşir tozu için paramız mı var?


Sağlık Bakanı Durmuş şarbon şakaları için, "Zarfın içindeki şarbon mikrobuysa yok edilmelidir, bu iş şaka kaldırmaz. Devletin her tebeşir tozu için verecek milyonları yok" dedi
Turizm Bakanlığı'na Irak'tan gönderilen şüpheli zarf ile başlayan ve şakalarla devam eden şarbon paniği, "devlet bu tehlikeye karşı tedbir aldı mı?" sorusunu gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Osman Durmuş aldıkları tedbirlere yine farklı bir üslupla açıkladı:

"Bu işin tedbiri, zarfı elden ele dolaştırmamak, devletin resmi kurumlarıyla, özel kuryelerle taşımamaktır. Bunun içinde karbon mu, klor mu var, ne varsa var... Sonuçta bu, bomba niteliğindeyse kimseye zarar vermeden yok edilmelidir." Türkiye'de 34 şarbon vakası tespit edildiğini ve çoğunun saldırı niteliği taşımadığını belirten Durmuş, şarbonlu zarflara yapılması gerekenleri bizzat açıkladı:

VERİN BEN AÇAYIM!
"Görevli arkadaşlarıma söyledim. Bir şüpheniz olursa bana haber verin. Bunun imha ediliş şeklini kamuoyunun önünde eldiven dahi giymeden göstereyim. Sonra da işimin başına döneyim."

Durmuş şöyle devam etti: "Postacılara da bir uyarım var: Gelen ihbarları gördüğünüzde bunun içinde barut, patlayıcı, yanıcı bir madde olabileceğini varsayarak -şarbondan vazgeçtim- bunu kendinizden 20 santimetre daha uzaklıktaki bir ateşin içine atıp, yok etmek meseleyi çözecek."

Şüpheli her zarfın etüt edilmesinin çok pahalı olduğuna da işaret eden Durmuş, "Bu ülkenin her tebeşir tozu için ödeyecek milyonları mı var?" diye konuştu.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır