kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sümerbank'ta görevsizliğe onay


DGM'nin Sümerbank davasında 'Bankalar Kanunu'na muhalefet' suçlaması için verdiği görevsizlik kararına savcının yaptığı itiraz, üst mahkemede reddedildi
Sümerbank'ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu'nun "nitelikli dolandırıcılık" ve "Bankalar Kanunu'na muhalefet" suçlarından ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerektiğine hükmeden İstanbul 3 No'lu DGM'nin verdiği görevsizlik kararı üst mahkemede onaylandı.

İstanbul 3 No'lu DGM, Sümerbank davasının son duruşmasında, Hayyam Garipoğlu ve 37 sanık hakkında, "banka aracı kılınarak dolandırıcılık", "tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla dolandırıcılık", "Bankalar Kanunu"na aykırılık suçlarından "görevsizlik kararı" verdi. Mahkeme, Yargıtay'ın emsal kararı doğrultusunda, bu suçların DGM'nin görev alanına girmediğini kaydederek dosyanın bölünmesine ve bu suçların Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine hükmetti.

Kasım 2000'de tutuklanan Hayyam Garipoğlu hakkında "çete kurmak" suçundan ise tahliye kararı verildi. 3 No'lu DGM heyeti, tutuklu sanıklardan Mehmet Nida Garipoğlu, Nizam Garipoğlu, Cengiz Biçer ve Murat Yüksel'in de tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.

DGM Savcısı Hasan Ülgünar, bu kararın bozulması gerektiğini belirterek, bir üst mahkeme konumundaki İstanbul 4 No'lu DGM'ye başvurdu. Görevsizlik kararını tekrar inceleyen 4 No'lu DGM, Ülgünar'ın talebini yerinde görmeyerek reddetti. Mahkeme, "Kararda isabetsizlik yoktur" görüşüne vardı.

ÖNCEKİ DGM KARARLARI
Bankekspres davasında İstanbul 4 Nolu DGM dosyayı "dolandırıcılık" ve "çete" yönünden 2'ye bölünmüştü. Mahkeme "dolandırıcılık" suçlaması hakkında "görevsizlik kararı" vermişti. Yurtbank davasında da savcı "dolandırıcılık"la ilgili görevsizlik kararı istemiş, mahkeme; Ali Balkaner ve diğer 2 tutuklu sanığı tahliye etmişti.

Veli SARIBOĞA

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır