kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

3 gün boyunca AIDS korkusuyla yaşadı


10 yaşındaki Gizem'e Eskişehir Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde AIDS teşhisi kondu. 3 gün sonra yapılan yeni testlerde ise teşhisin yanlış olduğu anlaşıldı
Eskişehir'de oturan Köyden Ailesi, karın ağrısı şikâyeti çeken 10 yaşındaki kızları Gizem'i Ekim ayının ilk haftası Eskişehir Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürdü. Burada sarılık teşhisiyle tahlilleri yapılan Gizem'in ailesi, doktorların yaptırılmasını istediği Eliza testinin sonucunu aldığında beyninden vurulmuşa döndü. Rapora göre, kızlarına, "çağın vebası" olarak bilinen AIDS teşhisi konulmuştu!

YENİDEN TEST YAPTIRDI
Hüseyin ve Selda Köyden çifti ve tek çocukları olan küçük Gizem ne yapacağını şaşırdı. Bu zamana kadar herhangi ciddi bir rahatsızlığı olmamıştı Gizem'in. Hiç ameliyat olmamış, hatta kan bile aldırmamıştı. Köyden ailesi üzüntüyle dolu geçen 3 günün sonunda Gizem'e bir de özel laboratuvarda Eliza testi yaptırmaya karar verdi. 3 özel laboratuvarda yapılan testlerin sonucuna göre küçük Gizem kesinlikle AIDS değildi.

DAVA AÇACAKLAR
Köyden ailesi şimdi Eskişehir Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi yetkilileri hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Hatta Hüseyin Köyden Sağlık Bakanlığı'na yaptığı bir başvuruyla Eskişehir Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nden şikâyetçi oldu bile. Hastane Başhekimi Dr. Aslan Kabukçuoğlu ise yaptığı açıklamada, "Biz testi yaptıktan sonra AIDS çıkan kan örneklerini Sağlık Müdürlüğü ve Ankara'ya gönderiyoruz. Bu hastanın tahlil sonuçları henüz Ankara'dan gelmedi. Bir karışıklık olmuş olabilir. Olayla ilgili soruşturma başlattık. Kesin rapor Ankara'dan gelecek rapordur" diye konuştu.

Rıdvan UYSAL Ğ Hakan TÜRKTAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır