kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İdam kararını Bursa'da sokaklara astılar


Anne-babasını öldürten Mert Güven'in idam kararı "ibret için" Bursa'da cinayetin işlendiği alan ve kamuya açık yerlere asıldı
İşadamı Erhan Güven ve eşi Mine Güven 1999 yılının Haziran ayında Bursa'nın Balat Ormanı'nda Mercedes marka araçlarının içinde hunharca öldürülmüştü. Olaydan kısa süre sonra cinayeti aydınlatan polis, Güven çiftinin öz çocukları Mert Güven'in tuttuğu kiralık katillerce öldürüldüğünü belirlemişti. Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Mert Güven ve tetikçiler Kazım Aydın ve Uğur Tetik'i ikişer kez idam cezasına çarptırmıştı. Mert Güven'e korkunç cinayeti planlamasında yardım ettiği belirlenen Yılmaz Andiç müebbet, tetikçilerin bulunmasına aracılık eden Yavuz Bato ve Cengiz Türeme de 24'er yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

BATIDAKİ GİBİ
Sanıklara ceza yağdıran mahkeme heyeti, Türkiye'de eşine pek rastlanmayan bir uygulamaya da imza attı. Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde alınan karar Türkiye'de belki de ilk kez gerçekleşen bir uygulamayla Bursa Adliye Sarayı'na, korkunç cinayetin işlendiği ormanlık alana, sanıkların oturduğu mahallelere ve nüfus müdürlüklerine asıldı. Mahkeme heyetinin Batıdaki örneklerine taş çıkartan uygulamasının gerekçesi hazırdı: diğer katillere ibret olsun!

KARDEŞTEN İTİRAZ
Korkunç olay sırasında askerde olan Güven çiftinin küçük oğulları Sutay Güven, kardeşi Mert ve 2 tetikçiye verilen cezanın yerinde olduğunu, diğer sanıklara verilen cezaların ise az olduğunu belirterek bozma talebinde bulundu.

Yargıtay, Sutay Güven'in bu talebini de yerinde bularak, kardeşi Mert ve 2 tetikçiye verilen cezaları onadı. Diğer sanıklara verilen cezalar ise az bulunarak esastan bozuldu. Yargıtay kararına göre bu sanıklar Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanacak. Yargıtay'ın idamları onaması üzerine Mert Güven ve 2 tetikçi için verilen idam kararları, kentin dört bir köşesine asıldı.

İbrahim ÖGE

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır