kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yeni nikahlar yolda


BDDK Başkanı Engin Akçakoca banka birleşmelerinin devam edeceğini belirtirken, "El konulacak başka banka yok" dedi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca, Garanti ve Osmanlı Bankası'nın birleşmesini yerinde bir karar olarak değerlendirdi. Akçakoca, BDDK ile Kore Aktif Yönetim Şirketi (KAMCO) arasında imzalanan işbirliği anlaşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bankaların birleşmelerine ilişkin BDDK'nın bir önerisinin olup olmadığının sorulması üzerine de Akçakoca, "BDDK'nın önerisi Haziran'da çıkartılan yasalardaki teşvikler vasıtasıyla mesaj olarak zaten sisteme verildi" dedi.

Akçakoca, başka banka birleşmelerinin beklenip beklenmediğinin sorulması üzerine de, "Bekliyoruz" dedi.

Engin Akçakoca, banka birleşmelerinin sektörün önünü açmada nasıl bir etki yapacağına ilişkin bir soruya da, şu karşılığı verdi:

"Haziran ayında yasa çıktığına göre demek ki biz bunun çalışmasına Nisan ayında başlamışızdır. Ne yapılması gerektiğini biliyormuşuz ki bu teşvikleri koymuşuz. Bunların hazmedilmesi, anlaşılması, yararlı olduğu sonucuna varılması bu kadar bir süreç almış olabilir. Normaldir. Bundan sonra bu yönde atılacak adımlar, gereklidir ve yerindedir."

Akçakoca, operasyona uğrayacak başka banka veya bankalar olup olmadığını sorusuna da "Yok" yanıtını verdi.

Engin Akçakoca, bir soru üzerine de "2002 yılına 125-135 milyar dolar aktifle başlarız" dedi.

Akçakoca, işbirliği yapılan KAMCO'nun zordaki kredileri bankalardan alarak bankaları rahatlatmak ve daha sonra da çeşitli şekillerde satarak sisteme yeniden taze para girmesi konusunda dünyadaki en uzman aktif yönetim şirketi olduğunu söyledi.

Kaynağa ilişkin bir soru üzerine de Akçakoca, "İlk başta kaynağın önemli bir kısmı devletten gelmiş, ondan sonra değişik mekanizmalarla uluslararası finans piyasalarından bulmak suretiyle rahatlatmışlar. Bu işi iyi bildikleri için BDDK olarak anlaşma yapmayı uygun gördük" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır