kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Endonezya'da deprem
Endonezya'nın Sulavesi adası açıklarında dün sabah 6.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün, Güneydoğu Sulavesi eyaletinin Raha adasının 222 kilometre doğusundaki Banda Denizi olduğunu belirtildi. Deniz seviyesinin çok altında meydana gelen depremde can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi.

Beyinleri karıştırdılar
İngilterede'de bilimadamlarının 5 yıldır yürütülen bir araştırmada, koyun beyni diye sığır beyinlerini incelediği bildirildi. Araştırmayı yürüten Enstitü hakkında soruşturma açıldığını belirten yetkililer, bu karışıklığın nasıl yapıldığını anlayamadıklarını açıkladılar.

Wall Street Journal: Türkiye planlamacı olabilir
İngiltere Dışişleri Bakanı Straw'un Ankara ziyaretiyle ilgili analiz-haber yazan bir diğer gazete de Amerikan Wall Street Journal oldu. "Türkiye, savaştan sonra Afganistan'ın onarımı ve barış gücü oluşturulması konusunda önde gelen planlamacı olarak görev alma konusunda İngiltere'nin desteğini sağladı" diye yazan gazete şöyle devam etti: Bu destek, Türkiye'nin Avrupa'daki etkisini artıracak. İslam dünyasında ABD önderliğindeki terörle mücadele kampanyasının İslamiyet'e yönelik bir saldırı olmadığını kanıtlayacaktır.

Kongre raporu:Türkler 8 üssü açmayı önerdi
Amerikan Kongresi Araştırma Merkezi'nin "Sonsuz Özgürlük Operasyonu: Yabancı Asker ve İstihbarat Desteği" başlıklı raporunda da Türkiye'ye geniş yer ayrıldı. Türkiye'nin Amerika'ya destek veren ülkelerin başında geldiğinin belirtildiği raporda, "Türkiye, İncirlik dahil 8 üssünün kullanımını önerdi. Hava sahasını açtı. NATO'nun 5'inci maddesini destekledi. Türk özel kuvvetleri Kuzey İttifakı'na desteğini artırdı. Türk istihbaratı da Amerika ile işbirliği içinde. Türk subayları, Amerikalı yetkililerle Türkiye'nin Afganistan harekatına katkısına ilişkin karşılıklı danışma içinde" denildi. Ayrıca İran'ın dahi Kuzey İttifakı'na silah yardımı yaptığının altı çizildi.

Arafat: İsrail bana suikast düzenleyecek
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) İsrail Turizm Bakanı Rehavam Zeevi'ye düzenlediği suikastın ardından Ortadoğu'da tansiyon yükseliyor. Filistin lideri Yaser Arafat, Avrupalı ve Arap diplomatlarla Gazze'de yaptığı görüşmede "İsrail'in kendisine suikast düzenleme planları yaptığını" söyledi. Yardımcısı Nebil Ebu Rudeyna da İsrail'in Arafat'a yönelik suikast planlarını ortaya çıkardıklarını ifade etti. "İsrail hükümeti ateşle oynamasın. Arafat'a yönelik bir hareketin bedelini öderler" diyen Rudeyna, suikast planlarının ayrıntıları hakkında bilgi vermedi. İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sözcüsü Arnon Perlman ise "Filistinliler yalanlar uydurmak yerine Zeevi'nin katillerini teslim etmeli" diye konuştu.

"Türkiye'ye düzenli olarak danışıyoruz"
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Phil Reeker, Türkiye'nin terörizme karşı kurulan uluslararası koalisyonda önemli ortak olmayı sürdüreceğini belirtti. "Türkiye, çok önemli rol oynuyor ve bu çerçevede düzenli olarak Türkiye'ye danışıyoruz" diyen Reeker, sözlerine "Türkiye'nin koalisyonda önemli ortak olmaya devam edeceğine güvenim tam. Türkiye, ABD için her zaman seçkin bir ortaktır. Aramızda olağanüstü güçlü bir ilişki var. Birlikte önemi bir tarihimiz var" diye devam etti.

'Kara harekatında K.İttifakı da olmalı'
Başbakan Bülent Ecevit, Afganistan'da kara harekatına geçmenin zor olduğunu söyledi. CNN Türk'e konuşan Ecevit şunları söyledi: "Barış Gücü kavramı henüz gündeme gelmedi. Bu aşamada önemli olan hava harekatını kara harekatının izlemesi. Fakat kara harekatına geçmek de çok zor. Çünkü muhalif gruplar arasında, Kuzey İttifakı'nı biraraya getiren bu unsurlar arasında işbirliği sağlanamadı. Kara harekatı olacaksa mutlaka o grupların da devreye girmesi gerekiyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır