kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kara harekatı başladı


Pentagon, özel birliklerin Afganistan'a girdiğini açıklayarak harekatın ikinci aşamasına start verdi. Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen özel timler, CIA'in Taliban'ı bölmesi için yardım edecek...
Amerika Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, önceki gün yaptığı açıklamada Afganistan harekatının ikinci aşamasının sinyallerini verdi: Afganistan'daki askeri amaçlarımızı hava gücü tek başına sağlayamaz. Amacımız içeri girip terör ağlarını yakalamak ve Afganistan'daki tehdide son vermek...

Rumsfeld'in bu açıklamalarından kısa süre sonra Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, özel birliklerin Afganistan'a girdiğini açıkladı. Ve Amerika, teröre karşı açtığı savaşında Afganistan harekatının ikinci aşamasına start verdi...

HAREKATIN DÖNÜM NOKTASI
Amerİkan gazetelerine açıklama yapan ve ismini vermek istemeyen Pentagon yetkilileri, özel birliklerin Afganistan'a girmesini harekatın 'dönüm noktası' olarak nitelendirdi; timlerin sayısının 'bir elin parmakları kadar' olduğunu söyledi. Ancak kimi gazeteler bu rakamın 100'ü bulabileceğini ifade ediyor.

Pentagon yetkililerinin açıklamasına göre Afganistan'a giren özel kuvvet askerlerinin şimdiki görevi Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) Taliban'ı bölme çalışmalarına destek sağlamak. Özel birlikler bu amaçla Taliban'la aynı etnik kökenden gelen Peştun liderlerinin, Taliban'ı desteklemeye son vermelerini sağlayacak. Dün uluslararası haber ajanslarına yansıyan bilgilere göre de Amerikan özel birliklerinden 8 kişilik bir başka tim, 4 gün önce Kuzey Afganistan'ın Samangan bölgesindeki Dara-e-Souf'a giderek İttifak komutanlarından Özbek Raşid Dostum'la buluştu.

CIA'YA DESTEK
Ülkenin güneyinden giren özel birlikler CIA'ya destek sağlarken, kısa süre sonra Afganistan'a gönderilecek yeni timlerin görevi ise keşif, savaş uçakları için hedef tespit ve terörist liderlere doğrudan saldırı olacak.

Bir diğer Pentagon yetkilisi de Afganistan harekatının girilen bu yeni aşamasında kullanılacak silahların herkesi çok şaşırtacağını anlattı. İsmini vermek istemeyen yetkili, "Kimsenin bizde olduğunu bilmediği silahlar sizi şaşırtacak. Bunlar silahlı insansız keşif uçağı gibi, Afganistan'da ilk kez kullanılacak silahlar olacak" diye konuştu.

YENİ ÜS
USS Enterprise uçak gemisinin ayrılacağı, bölgede sadece Kitty Hawk, Theodore Roosevelt ve Carl Vinson uçak gemilerinin kalacağı belirtildi. Kitty Hawk, harekatın ikinci aşamasında helikopter saldırıları için kilit üs konumunda olacak. Özel birliklerin hava uzman birimlerini taşıyacak helikopterler, Kitty Hawk ve Özbekistan'daki üslerden kalkacak.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır