kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Zafer için komando şart


Rumsfeld, zafer kazanmak için El Kaide ve Taliban mevzilerinin bombalanmasının yanı sıra kara birliklerinin de katılımının gerekli olduğunu söyledi
ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Pentagon'da ABD Genelkurmay Başkanı Richard Myers ile düzenlediği basın toplantısında, uçakların binaları, tankları ve askerleri vurmakta etkili olmasına karşın saklanan insanları bulmakta yeterli olamayacağını vurguladı. Kendisine son zamanlarda ulaşan küçük istihbarat bilgilerinin, her gün devam eden ABD bombardımanının, El Kaide ve bu örgütü destekleyen Taliban taraftarlarının üstünde giderek artan bir baskı oluşturduğunu gösterdiğini belirtti. Bombardımanın etkisinin son günlerde daha da güçlendiğini kaydeden Rumsfeld, bazı grupların Taliban'dan ayrılmaya karar vermeye başladıklarını bildirdi.

Harekatın sadece hava bombardımanından ibaret olmadığını belirten Myers ise, "Elbette ki sadece bombardıman uçakları ve uçak gemisinde üslenmiş uçaklar değil, harekatın daha başka unsurları da var. Daha önce özel birliklerden bahsettik. Bu da bir unsur" dedi.

HAYALİ GERÇEK OLDU
Amerİkan hükümetindeki 'Şahinler Grubu'nun başını çeken Rumsfeld, Afganistan'a karşı düzenlenen saldırıda 'Yıldız Savaşları Projesi'nin de temellerini atma fırsatı buldu. Rumsfeld ve Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice'ın büyük önem verdiği insansız casus uçakları füzelerle donatılarak saldırıda kullanıldı.

Savunma Bakanlığı kaynakları, keşif amaçlı kullanılan alçaktan uçan "RQ-1 Predator"a, 2 adet Hellfire tanksavar füzesi monte edildiğini söylediler. Uzmanlar, bunun, insan kaybı olmadan denizaşırı hedefleri vuracak insansız, uzun menzilli uçaklar için atılmış bir adım olduğunu belirttiler.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır