kapat
20.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dişi şahinler hedef kaçırmıyor


Amerika'nIn Afganistan'a başlattığı hava saldırıları 14'üncü gününe girerken bölgedeki asker sayısı da her geçen gün artıyor.
Yaklaşık 20 bin askerin bulunduğu bölgede, kritik konumlarda kadınlar da görev yapıyor. 26 yaşındaki 'Mumbles-Mırıltı' da onlardan biri... (Güvenlik gerekçesiyle adları açıklanmıyor, 'mırıltı' kadın pilotun lakabı) Mumbles, harekatta F-14 Tomcat kullanan tek kadın. Harekatın başladığı 7 Ekim akşamından bu yana her gün Carl Vinson uçak gemisinden kalkarak hedefleri bombalıyor.

5 HELİKOPTER PİLOTU VAR
5 bin 500 mürettebatın bulunduğu Carl Vinson'daki tek kadın Mumbles değil. Toplam 5 kadın helikopter pilotunun bulunduğu gemide, yüzlerce kadın da mutfak ve güverte gibi çeşitli birimlerde çalışıyor. Gemideki tek kadın doktor 'Doc'. Tabii bu da takma bir isim. Doc, kadınların erkeklere göre daha duygusal ve dikkatli olduğunu söylerken kendisinin de göreve başladığından bu yana savaşla ilgili kitaplara daha çok ilgi duyduğunu belirtiyor. Gemidekilerden biri ile nişanlı olan radar operatörü Sabrina da "Burada sinemadan, mağazalara kadar her türlü imkan var. Ancak herkesin işi başından aşkın" diyor.

UÇMADIĞI ZAMAN SİLAH TALİMİ YAPIYOR
F-14 Tomcat pilotu Mumbles, işinin tek zorluğunun, tam 6 saat hiç durmadan uçmanın yarattığı doğal zorluklar olduğunu belirtiliyor. Uçmadığı zamanlarda ise 9 milimetre çapındaki silahla talim yapıyor. Ordunun gözbebeği olan kadın pilota Mumbles denmesinin hikayesi de ilginç: Amerikalı olmasına rağmen 22 yıl İngiltere'de yaşadığı için şivesini net olarak anlayamayan ordudaki arkadaşları, ona bu ismi yakıştırmış.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır