kapat
15.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fevzi ipten aldı


Yozgat 1-0 öne geçti ama daha fazlasına Fevzi izin vermedi. İkinci devrede uyanan Kartal'ı üç puana Tümer, Tayfur ve Nihat uçurdu
Samsun yenilgisi sonrası teknik direktör Chistoph Daum'un istifasıyla sarsılan Beşiktaş, büyük umutlarla gittiği Yozgat'ta öldü öldü, dirildi. Ama tansiyonu yüksek maç sonrasında siyah-beyazlılar 3 puanı 3 golle almasını bildi.

Yozgat maça baskılı başladı. Yaw'ın 2. dakikada yaklaşık 25 metreden şutunun ardından 8'de Mustafa'nın kafa vuruşunu Fevzi son anda çıkarttı. Bu dakikaya kadar oyunda Yozgat'ın üstünlüğünü kabullenen Beşiktaş ilk ciddi atağını 9'da İlhan'la yakaladı. Baya'nın soldan ortasında arka direkte bekleyen İlhan kafayı vurdu. Gökhan'ın ellerinden seken topu Selim çizgi üzerinden kornere attı.

Tümer hayat verdi
Yozgat, 21'de golü buldu. İlyas'ın serbest vuruşunda Fevzi topu kornere attı. Korneri yine İlyas kullandı. Defansın uzaklaştırmakta zorluk çektiği topa İlker yaklaşık 25 metreden sert vurdu: 1-0.

Golden sonra 22, 23 ve 24. dakikalarda Preko bulduğu net pozisyonlardan yararlanmadı. Defansını kalabalık tutan ve iyi kademe yapan Yozgat karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş'ta, 42'de Baya'nın ceza yayı üzerinden şutu yan direkte patladı. 44'te Ronaldo'nun asistinde (!) Yozgatlı Mustafa'nın karşı karşıya kaldığı Fevzi mutlak golü önledi.

Beşiktaş, 2. yarıya daha ofansif bir anlayışla başladı. 46'da Tayfur'un 30 metreden atttığı sürpriz şut üst direkte patladı.

53'te İbrahim'le paslaşan Tayfur'un ortasında, ön direkte Tümer kaleye vurdu ve Beşiktaş'ı hayata döndürdü: 1-1. Beşiktaş bu dakikadan sonra oyunda üstünlüğü ele aldı ve 58'de ikinci gol geldi. Nihat'ın sağdan ortasında Tayfur defansın arasında yükselip kafayı vurdu: 1-2.

Yozgat'a direk engeli
71'de kalabalık defans arasında Cengizhan kafayla dokundu. Fevzi son anda uçarak seken topu kornere attı. 74'te kaleciyle karşı karşıya kalan İlhan, Cengizhan'ın müdahalesiyle yere indi. Hakem Ilgaz penaltı itirazlarına 'devam' dedi.

83'te Cengizhan'ın 30 metreden şutunda top üst direkten döndü. 85'te İlhan rakiplerini geçti, ön direğe ortaladı, Nihat yatarak vurdu, Gökhan topu son anda kontrol etti. 90'da Cengizhan'ın vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü. +91'de Sertan'ın ortasında Nihat yarım vole vurdu ve skoru belirledi: 1-3.

Fatih DOĞAN

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır