kapat
15.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

MECLİS-İ MEBUSAN


Bir komisyon: Bayan vekiller
TBMM Milli Savunma Komisyonuna bayan milletvekillerinin ilgisi artıyor. Kapıyı DSP'li Gönül Saray Alphan araladı. Ardından DSP'li Nazire Karakuş ve DYP'li Meral Akşener girdi. Ancak her ikisi de partilerinden istifa edince üyelikleri düştü. DYP şimdi de Sevgi Esen'i komisyonda görevlendirdi. Eskiden tamamen erkek egemenliği bulunan Milli Savunma, şimdi bayan vekilsiz olmuyor.

Bir karar: Alkışlanacak vekil
Anayasa'da değişiklik yapılarak milletvekili maaşlarını artırma girişimi nedeniyle ağır eleştirilere uğrayan Meclis'te, alkışlanacak olaylar da yaşanıyor. Mesela Ediz Hun'un yaptığı.

Türk halkı Hun'u, beyaz perdede tanıdı. Siyasete soyununca da oy verip Meclis'e taşıdı. TBMM'de de mütevazı kişiliği ile sivrildi. Çevre Komisyonu Başkanlığına seçildi. Kırmızı plakalı makam aracı, diğer milletvekillerine göre geniş sayılabilecek bir makam odası ve şoförü vardı. Çevre konularıyla ilgili bütün yurt dışı gezilere davet ediliyordu. Ardından ANAP'ın son kongresinde MKYK'ya seçildi ve Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Geçen hafta da TBMM'ye bir dilekçe verdi ve partideki işleri dolayısıyla Çevre Komisyonu Başkanlığından istifa etti. Yurt dışı geziler ve harcırahları düşünmeden, kırmızı plakalı araç, makam odası, şoför ve "Başkan"sıfatını geri verdi.

Türmen'i de soydular
Türkiye'nin uluslararası hukuk alanında tanınmış isimlerinden biri olan ve AİHM'de de hakimlik yapan Rıza Türmen ile eşi, yıllar önce Marmaris'te bir arsa almışlar, "Emeklilikte bir ev yaptırıp yerleşiriz" diye düşünmüşlerdi. Yurt dışında oldukları için arsayla ilgilenip, tapudan imar durumunu araştırması için de Marmarisli bir tanıdık buldular. Aradan aylar geçti ve Türmen'e acı bir haber ulaştı. "Marmarisli dost" noterden sahte vekaletname çıkarıp arsayı satmış ve ortadan kaybolmuştu.

Bir görüntü: İki Antepli
Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Rusya, Almanya ve Japonya gezisinin ardından yurda dönüp Meclis çalışmalarına katıldı. Taşar, iki aylık bakanlık döneminde 25 gün Ankara dışında, 16 gün de yurt dışında kaldı. Türkiye'ye dönünce de anılarını, üç yıldır bakanlık koltuğunda oturan ancak hiç yurt dışına çıkmayan DSP'li Devlet Bakanı hemşehrisi Mustafa Yılmaz"a anlattı.

Bir karar: Anten adası
Doğal SİT alanı olan Kınalıada'da çeşitli kuruluşlara ait 22 adet telsiz anteni var. 1050 vatandaş antenlerin kaldırılması için Meclis'e başvurdu. DSP milletvekili Ahmet Güzel, konuyla ilgilendi, önergeler verdi, belediye ve bakanlıklarla görüştü. Kültür-Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu da antenlerin, yerleşim alanı dışındaki Sivriada'ya taşınmasını kararlaştırdı. Ancak Adalar Belediyesi'nde, yüksek gerilim hatlı antenleri taşıyabilecek ekipman yok. Güzel şimdi gerilime dayanıklı ekip arıyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır