kapat
15.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


'Üvey evlat' kurtardı

İdam mahkumu Fevzi, Daum'u ipten aldı. Tam altı net golü, dışlanan, kenara itilen 'üvey evlat' olarak ilan edilen Fevzi olağanüstü kurtarışlarla önledi. Doğrusu Daum ve Beşiktaş, bu galibiyet için Fevzi'ye ne kadar teşekkür etse az. Haftalarca oynatmayacaksın, 36'lık kaleci getirip ertesi gün onu kaleye koyacaksın ve sonunda o dışladığın kaleci seni kurtaracak. Ben Fevzi'nin yerinde olsaydım, ayaklarım o üç direk arasında titrerdi. Fevzi maçın tartışmasız kahramanı.

Beşiktaş'ta ikinci kahraman, Tümer. Oyundan çıktığı 80. dakikaya kadar mükemmel oynadı. Beşiktaş'taki komutan oydu. Mükemmel paslar verdi. Attığı golle de takımını bitkisel hayattan çıkarttı. Maçta etkili olan üçüncü oyuncu Tayfur'du. İlk golün pasını verdi, ikinci golü attı. Tayfur'u işte hep böyle görmek istiyoruz. Nihat da çok çalıştı, koştu. Süratiyle zaman zaman rakip defansı bunalttı.

Bayram'ın başı döndü

İlk yarıda Beşiktaş kanatlardan bol bol orta yaptı; ben 15'te saymayı bıraktım. Bu ortaların hemen hemen hepsi rakip oyunculara gitti. Bir kısmı da dışarıya... Ortada kafa toplarına gümbür gümbür vuracak tek kişi yoktu. Bu belki bininci yazışım; nerede ikinci santrfor? İyi oynayanların yanısıra sahada varlıkları belli olmayan futbolcular da vardı. Bayram bunların başında geliyor. Daum, Bayram'ı önce orta alanda oynattı, sonra ikinci yarıda çift santrfor olarak İlhan'ın yanına aldı, daha sonra da sol kanada çekti. Bu kadar çok görev değişikliği de Bayram'ın performansını düşürmüş olabilir.

Beşiktaş'ın defans kurgusu da kötüydü. İlk yarıda Yimpaş Yozgat, dört gol pozisyonuna girdi. Defansın göbeğindeki Erman-Ronaldo ikilisi, karşılarındaki Preko ve Mustafa'yı bir türlü paylaşamadılar. Sonunda Nihat devreye girdi, saha kenarına geldi; Daum'a, bu iki oyuncunun görev değişikliği yapması gerektiğini hatırlattı. Peki Daum, sen bunu kenardan neden göremedin? 65. dakikadan sonra Beşiktaş bir ara oyundan düştü. Daum bu arada da gerekli değişiklikleri yapamadı. İlk değişiklik için 80. dakikayı beklemesi garipti. Bu nedenle de Beşiktaş oyunun sonlarına doğru zorlandı. Fakat Nihat üçüncü golü atarak perdeyi kapattı.

Galatasaray maçı öncesi, bu galibiyet Beşiktaş için büyük doping. Allah vere de bundan sonra başka aptallık yapılmasa!

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır