kapat
15.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İSKİ'den son darbe


Kasımpaşa'daki tünel kazısında hasar verdiği binaların zararını karşılamayan İSKİ, bu yetmezmiş gibi daire sakinlerine ültimatom verdi: "Evlerinizi hemen boşaltın"
İSKİ, Kadı Mehmet Mahallesi Hasköy Yolu Akide Sokak'ta gerçekleştirdiği tahliye tüneli çalışmasında hasar verdiği 8 binaya ikinci bir darbe daha vurdu. Kazı yüzünden duvarlarında derin çatlaklar oluşan binalardaki hasarı ödemeyen İSKİ, feryatlarına aldırış etmediği daire sakinlerinden evlerini hemen boşaltmasını istedi. İSKİ'nin talimatıyla Beyoğlu Belediyesi'nden gelen tahliye emri karşısında şok olan daire sakinleri, çaresizlik içinde ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladı. Hasarları ödenmediği gibi, kış öncesinde evlerinden çıkmaları istenen daire sakinleri İSKİ'yi acımasızlıkla suçladı..

EROĞLU'NA ÇAĞRI
Kazı çalışmaları sürürken İSKİ'nin kendilerine "Binalarınız onarılacak" sözü verdiğini ancak bu taahhüdün unutulduğunu söyleyen daire sakinleri, "Şu anda sadece evlerimizden bir an önce çıkmamız bildirildi. Yapıların durumlarının ne olacağı belirsiz. İSKİ'den binalarımızın hasarını gidermesini ve taşınacağımız evlerin kirasını ödemesini bekliyoruz" dedi.

İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nu yaşadıkları çaresizliği görmesi için bir kez daha mahallelerine davet eden daire sakinleri şöyle yakındı: "Kış kapıya yaklaşmışken hiçbir yer göstermeden evlerimizden çıkmamızın istenmesi vicdansızlık değil de nedir? Hiçbir kurumun halkı çoluk çocuğuyla sokağa bırakmaya hakkı yok. İSKİ aynı tutumunu sürdürürse hakkımızı mahkemede arayacağız."

Sokakta mı kalalım?

Melek Okuyay: ŞAŞIRDIK
İSKİ'den yardım beklerken tahliye emri aldık. Evlerimize hasar veren İSKİ'nin mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz. Şu anda kendi imkanlarımızla ev kiralamamız imkansız.

Turgay Doğulu: SAÇMALIK
İSKİ'nin bizlere reva gördüğü davranış haksızlık ve saçmalık. Duvarlarını çatlattığı evlerimizi onaracağına bizleri sokağa atıyor. Daire sakinleri olarak mahkemeye başvuracağız.

Necla Göksel: ZORBALIK
İSKİ eğer evlerimizi boşaltmazsak polise başvuracağını belirtti. Yani gerekirse zor kullacağını söyledi. İSKİ böyle bir karar alacağına öncelikle bizim mağduriyetimizi gidersin.

Ramazan YAZGAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır