kapat
15.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kahreden anons


Küçükçekmece'de vurulan polislerin yardımına koşan iki belediyeci, telsizden "Acil durum. Polisleri vurdular. Yerde yatıyorlar.." diye anons yaparak yardım istedi
Terör bir kez daha kanlı yüzünü gösterdi. Küçükçekmece'de pusu kuran kimliği belirsiz teröristler, iki polisi şehit etti, bir polisi ise ağır şekilde yaraladı. Telsiz merkezindeki polisler, meslektaşlarının vurulduğunu, iki belediye görevlisinin anonslarıyla öğrendi.

Hain saldırı dün sabah 08.30 sıralarında meydana geldi. Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Mustafa Koşal (33), Köksal Bulut (21) ve Mustafa Bilicik (58), sivil plakalı bir otomobil ile görev yerlerine gitmek üzere yola çıktı.

YAYLIM ATEŞ
Fevzi Çakmak Mahallesi Tepeüstü Sokak'ta polislerin otomobilinin yanına yeşil renkli Kartal marka bir başka otomobil yanaştı. Araçtaki kimliği belirsiz kişiler otomatik silahla ateş etmeye başladı. Üç polis, çeşitli yerlerinden yaralanırken, içinde bulundukları otomobil kontrolden çıkıp kaldırıma bindirdi. İki kişi oldukları sanılan teröristler hızla olay yerinden uzaklaştı. Kanlı pusuya tanık olan Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli iki işçi, hemen yaralı polislerin yardımına koştu. İşçiler, yaralı polislerin telsiziyle anons edip yardım istedi.

Hemen olay yerine gelen ekipler, yaralı polislerden Mustafa Koşal, Köksal Bulut ve Mustafa Bilicik'i Özel Dr. Sadık Ahmet Hastanesi'ne kaldırdı. Koşal ve Bulut yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Mustafa Bilicik'in boğazında 1, kafasında 2 kurşun bulunduğu, riskli olduğu için ameliyat yapılmadığı bildirildi. Saldırganların 30-35 yaşlarında, 1.70-1.75 boylarında olduğu, kareli kahverengi ceket ile koyu renk gömlek giydikleri belirtildi. Bir görgü tanığı, teröristlerden birinin beline takmak istediği tabancanın ateş alması sonucu yaralandığını söyledi.

İŞTE ACI ANONS
İŞÇİLER: Acil durum! Acil durum!

MERKEZ: Tamam. Anons eden istasyon konu nedir tekrar edin.

İŞÇİLER: Polisleri vurdular! Yerde yatıyorlar!

MERKEZ: Tamam. Yer neresi?

İŞÇİLER: Borusan Kavşağı'ndan Kanarya'ya giderken. Acele edin!

ECEVİT'TEN BAŞSAĞLIĞI
Başbakan Bülent Ecevit, terörist saldırı olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ile görüştü. Ecevit, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı polisimize acil şifalar diliyorum" dedi. Özdemir telsiz talimatıyla canlı bomba, bombalı ve silahlı saldırı olasılığına karşı nöbetçilerin dikkatli olmasını istedi.

Salih AYDIN - Serdar CANIPEK - Neslihan KESKİN - Sefer DARICI

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır