kapat
15.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

3 ayda 24 trilyon lira dağıtılacak


Hasan Gemici, Fak-Fuk-Fon aracılığı ile yılbaşına kadar 600 bin aileye 24 trilyon lira tutarında gıda yardımı yapılacağını açıkladı
Devlet Bakanı Hasan Gemici, yılbaşına kadar 600 bin aileye 24 trilyon lira tutarında gıda yardımı yapılacağını bildirdi. Kamuoyunda Fak-Fuk-Fon olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunun tüzel kişiliğe kavuşturulması amacıyla hazırlanan yasa tasarısı hazırlandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Yasa Tasarısı TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kurulan alt komisyonda incelenmeye başlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü kurulmasını öngören tasarı konusunda alt komisyona bilgi veren Devlet Bakanı Hasan Gemici, fonun Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiren en önemli kurumlardan biri olduğunu söyledi. Gemici, sözlerine şöyle devam etti:

ÖĞRENCİYE 52 TRİLYON
"Alt komisyona fonla ilgili bir rapor da sunuldu. Buna göre 2000 yılında 5 bin 933 aileye 360 trilyon lira dağıtıldı. 2001 yılının ilk 9 ayında da 5 milyon 900 bin aileye 295 trilyon lira yardım yapıldı. 52.5 trilyon liralık kaynak 1 milyon 50 bin öğrenciye 50'şer milyon liralık öğrenim yardımı, 40 trilyon lira da 400 bin aileye yakıt yardımı yapılması için ayrıldı. Yılbaşına kadar da 600 bin aileye 24 trilyon liralık gıda yardımı yapılacak."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır