kapat
15.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Bruce ile Demi'yi terör birleştirdi
Ünlü oyuncu Bruce Willis ve boşandığı eşi Demi Moore, yeniden aynı evi paylaşmaya başladı. 11 Eylül'deki terörist saldırılardan sonra korku içinde yaşamaya başlayan Moore ile çiftin kızları Rumer, Scout ve Talullah Willis'in evine yerleşti. Çiftin yakın arkadaşları, Idaho'dan ayrılıp babalarının Los Angeles'taki evine taşınan kızların çok mutlu olduklarını söylüyor.

Babam toprakta görünmez olur
Suudİ terörist Usame bin Ladin'in 5'inci eşinden olan oğlu Abdullah Ladin 'babasının asla ele geçirelemeyeceğini' iddia etti. Pakistan'ın başkenti İslamabad'da İngiliz The Mirror gazetesine konuşan oğul Ladin, dağlık bölgede saklanan babasının 300 komandosu tarafından korunduğunu söyledi. Abdullah Ladin "ABD ve İngiltere babamı yakalayamayacaklar. O, toprakta kaybolur. O görünmezdir" dedi.

Serena korkudan turnuvayı ekti!
Tenİs kortlarını kasıp kavuran Williams kardeşlerin küçüğü Serena Williams, önümüzdeki hafta İsviçre'nin başkenti Zürih'te düzenlenecek WTA tenis turnuvasından çekildiğini açıkladı. Amerika'ya yönelik terör tehdidi ortadan kalkmadığı için ünlü raketin ailesinin yanında kalmayı tercih ettiği belirtiliyor. Williams, "Geçtiğimiz az yaşananlar nedeniyle aileme yakın kalma ihtiyacı hissediyorum" diye konuştu.

İsveç'te Arap diye üç yolcuyu uçaktan attılar
Terör korkusu İsveç'e de sıçradı. Stockholm'den kalkacak bir charter uçağında bulunan 3 Arap, diğer yolcular rahatsızlık duyunca uçaktan indirildi. Iraklı ve Mısırlı olan Arap yolcuların ikisinin biletlerini geçen Cuma, diğerinin de iki gün önce aldığı belirlendi. Biletleri daha ucuz olduğu için son dakikada aldıklarını belirten 3 Arap'ın uçak içinde "garip tavırlar" sergilediği belirtiliyor. Yolcuların da şikayetini dikkate alan pilot, Araplar'ın uçaktan inmelerini istedi.

İsrail'den Hamas militanına "nokta" operasyonu
İsraİl, teröristlere karşı sürdürdüğü nokta atışlarına devam ediyor. Dün Hamas'ın önde gelen liderlerinden Abdürrahman Hamad (35) Batı Şeria'nın Kalkilya bölgesindeki evinde İsrailli keskin nişancılar tarafından vuruldu. Yapılan açıklamaya göre, İsrail helikopterleri, bir anda evin çatısında gezen Hamad'ın karşısına geldi. Helikopterlerdeki nişancılar, Hamad'ı başından vurarak öldürdü. İsrail, operasyonu üstlenirken, Hamad'ın tehlikeli bir terörist olduğunu açıkladı.

Tarih talanı
Irak Arkeoloji Kurumu istatistiklerine göre, Körfez Savaşı'ndan bugüne kadar ülkeden çalınan tarihi eserlerin sayısı 4000'e ulaştı. Bağdat'ta yayınlanan haftalık Errey gazetesi, çalınan eserler arasında duvar tabletleri, heykeller, damgalar, silindirik mühürler, sikkeler ve ev eşyaları olduğunu belirtti.

Ispanak körlüğe iyi geliyor
Bilimadamları ıspanaktaki bir proteinin yaşa bağlı göz bozukulukları yaşayan milyonlarca kişinin kurtarıcısı olacağını müjdeledi. California Üniversitesi bilimadamları ıspanaktataki proteinin göz hücrelerini tekrar harekete geçirecek kimyasal maddeyi içerdiğini belirtti. Göz bozukluklarını bu proteinle ortadan kaldırmayı hedefleyen bilimadamları fareler üzerindeki deneysel çalışmalarına yakında başlayacak.

Portatif rahim pek yakında
Amerikalı bilimadamları, üzerinde çalıştıkları sistemle bir kadından alınacak rahimin başka bir kadına geçici bir süreliğine nakledilmesini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Domuzlar üzerinde yapılan deneyin başarı ile sonuçlandığını söyleyen tıp uzmanları, bu yöntem sayesinde sadece İngiltere'de çocuk sahibi olamayan 15 bin annenin hamile kalabileceğini belirtti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır