kapat
15.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Rumsfeld'i çıldırttIıar!


ABD'nin, Afganistan'a yönelik harekatın ilk gününde Taliban'ın lideri Molla Ömer'in yerini tespit ettiği, ancak vurma konusunda kararsız kalındığı için elinden kaçırdığı iddia edildi.
New Yorker gazetesinin haberine göre 7 Ekim günü Kandahar üzerinde gezen Predator casus uçakları Molla Ömer'in karargahından bir jip konvoyuyla ayrıldığını tespit etti. Bu bilgi CIA tarafından hemen Florida'daki harekat merkezine iletildi. Ancak merkezde bulunan komutanlar Molla Ömer'e saldırı emrini vermeye cesaret edemedi.

Molla Ömer'in karargahına saldırı emri birkaç saat sonra verildi. F-18'ler karargahı yerle bir etti. Ancak Molla Ömer yanındakilerle birlikte çoktan çekip gitmişti. Savunma Bakanı Donald Rumsfeld olayı öğrenince küplere bindi. Görgü tanıklarına göre kapıları tekmeleyen Rumsfeld odasındaki camları yere indirdi. Olayın sorumluları bulunarak cezalandırıldı. Ama büyük balık kaçmıştı.

ATILAN GIDA YARDIMLARI MAYINLI BÖLGEYE DÜŞÜYOR
ABD harekatıyla birlikte Afgan halkına yapılan gıda yardımı da sürüyor. Ancak BM yetkililerine göre bu yardım halka yarardan çok zarar veriyor. Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir açıklama yapan BM yetkilileri uçaklardan atılan gıda paketlerinin mayın tarlalarına düştüğünü ve bu paketlerin peşinden koşan halkın mayınlar tarafından parçalandığını söyledi. Yetkililere göre yardımın bir kötü yanı da halkın bünyesine uymaması...

FISTIK EZMESİ AFGANLAR'IN AĞIZ TADINA UYMADI
Un ve makarnaya alışık olan Afgan halkı, fıstık ezmesi, bezelye, reçel, çikolata gibi şeyleri sindiremiyor. Bu da sindirim sistemlerinde sorunlar çıkmasına yol açıyor. Havadan gıda yardımı yapmanın normalden 15 kat daha pahalıya malolduğunu belirten yetkililer yardımın eskiden olduğu gibi kamyonlarla yapılması gerektiğini savunuyorlar.

El Kaide tehdit savurdu
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) yetkililerinin, Ladin'in örgütü El Kaide'nin Amerika'ya karşı 'Hiroşima'dan beter bir saldırı' hazırladığı yolunda geçtiğimiz yıl istihbaratlar ele geçirdiği iddia ediliyor. Dün Kuveyt vatandaşlığından çıkarılan El Kaide sözcüsü Süleyman Ebu Geyt, Başkan George W.Bush, baba Bush, Bill Clinton, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron'u "baş suçlu" ilan etti ve Müslümanlar'ı da uyardı: "Uçaklardan uzak durmanızı ve gökdelenlerde yaşamamanızı tavsiye ederiz. Eğer El Kaide uyarırsa yerine getirir."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır