kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )

Bravo sizlere (2)

Meclis'te bulunan bütün partilerin, Anayasa değişiklikleri arasına, kendi maaşlarının tabanını 4 buçuk milyar lira, emekli milletvekili maaşını da 2 milyar 200 milyon liraya çıkartan kararı sokuşturmalarını eleştiren yazımıza gelen sayısız destek mesajında, bu konuya devam etmemiz istendi..

Ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz..

Türk milleti "Açlık savaşı" yaparken, milletvekillerinin kıyak emeklilik ve kıyak maaşlarını kanunlaştırması, en hafif tabiri ile "Ayıptır.."

Ülkemizde asgari ücret 127 milyon lira.. Bundan haberiniz var mı milletin sayın vekilleri?

Hakkınızda milletin neler söylediklerini burada yazsak suç olur, biliyor musunuz? İşte bu kadar öfkeli insanlarımız sizlere..

Dün, DYP lideri Tansu Çiller çıktı ve maaş zammı maddesini eleştirdi.. Bunun değişmesi için Meclis Başkanı'na başvuracaklarını söyledi.. İyi hoş da, bu maaş zammı için verilen önergede, sizin milletvekiliniz Hakkı Töre'nin de imzası var.. Bu zat, size veya grup başkan vekillerine sormadan, kendi başına mı yaptı bu işi? Yoksa halktaki büyük öfkeyi görünce, duyunca mı bu karara vardınız?

Meclis'teki bütün siyasi partiler, bu rezaletten eşit derecede sorumludurlar.. Türkiye'de en yüksek emekli maaşı 300 milyon lira civarında iken, milletvekilliğinden emekli olanlara ayda 2 milyar 200 milyon, bu tabii sürekli artacak, verilmesini kimseye kabul ettiremezsiniz..

Kaldı ki 200 milyon lira ile yaşayan bir emeklinin alacağı zam oranı, 2 milyar 200 milyon liranın yanında komik olur, komik..

Dün ANAP'lı bir milletvekiline "Yaptıkları bu inanlmaz yanlışın boyutunun farkında mısınız? diye sorunca, yedikleri haltın farkında oldukları ortaya çıkıverdi..

Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Sezer'in üzerinde.. Bize gelen mesajlar, Cumhurbaskanı'nın, bu kıyak maaşları ve de dokunulmazlıktan kaçma maddesini halk oylamasına götürmesini istiyor.. Eğer Cumhurbaşkanı Sezer bunu yaparsa, halkın ne kadar tepkili olduğu ortaya çıkacaktır..

İşçi perişan, memur perişan, yüzbinlerce kişi işsiz, yine yüzbinlerce kişi maaşlarının yarısını ancak alabiliyor.. Türkiye'nin ortamı bu.. İşte böyle bir ortamda, maaşlarını "en az" 4 buçuk milyar lira yapan milletvekillerine, bu halk gereken cevabı, böyle bir halk oylamasında mutlaka verecektir.. Bundan en ufak bir kuşkumuz yok..

Çünkü, milletvekillerinin maaşları "Bizlerin ödediğimiz vergilerden" veriliyor. Ahmet beylerin, Ayşe hanımların ödediği vergilerden.. Okurlarımızdan biri kıyak maaşlar konusunda gönderdiği mesajında "Haram olsun" demiş.. Daha ne desin?

Peki bizim siyasi parti liderlerindeki pişkinliğe ne demeli? Vallahi bravo hepsine..

Türkiye'de onbinlerce gencimizin eğitim gördüğü üniversiteler parasızlıktan tel tel dökülüyor. Rektörler, dekanlar, tanıdığımız öğretim üyeleri, bu durumun "Türkiye'nin beyin yetiştirmesine" yapacağı son derece olumsuz etkilerden yakınıyorlar.. Milletvekilleri maaşlarına zammı bir yana bırakıp, üniversitelerden yükselen çığlıklara yanıt versinler.. Onlara para versinler.. Kepenklerini indirmek üzere üniversiteler..

Türkiye, Türk insanı bugün yaşadığı hiçbir şeyi haketmiyor.. İki yıldır bu iktidar var başımızda.. Ülkemizi getirdikleri nokta da ortada..

Anayasa değişikliği gibi son derece önemli bir değişimi gerçekleştiren siyasi parti liderleri, bütün bunların arasına, kıyak maaş ve emeklilik maddesinin sokuşturulmasını, üstelik böyle bir ekonomik ortamda sokuşturulmasını nasıl kabul ettiler anlamak mümkün değil..

Aslında mümkün de.. Halkın arasına çıksalar, bu işten hemen vazgeçeceklerdi.. Ayrıca, halkın arasına nasıl çıkacaklar, onu da gerçekten merak ediyoruz..

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır