kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ülker enfes


Son şampiyon Ülker, 1998 ve 2000'de Efes'e kaybettiği kupayı tarihinde 2. kez kazandı. Bud Eley'den yoksun Ülker, ribaundlarda 33-26 üstündü
Basketbolumuzun Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya almasından sonra 17. Cumhurbaşkanlığı Kupası finali Efes Pilsen ve Ülkerspor hakkında yeni sezon için fikir edinmemizi sağladı. Yenildiği için söylemiyorum; Efes Pilsen'in üç yeni transferi Kambala, Stombergas ve Marcus Brown ile takımdan ayrılan Hüseyin, Drobnjak, Mulaömerovic ve Scepanovic'i çok arayacağını söyleyebilirim. Sadece Kambala biraz etkili gözüktü.

Ancak Ülker'in başarılı koçu Murat Didin, pivotu Bud Eley olmamasına rağmen dış adamları Harun, Haluk ve Goljovic'i çok etkili kullanıp maçı kazandı. Pota altındaki zaafiyetine rağmen Ülker, sadece 1. periyotta geri düştü, sonra da Efes Pilsen ile arasına 10 sayılık bir fark koyarak Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı tarihinde ikinci kez müzesine götürdü.

Ülker'in üçlükleri işi bitirdi
Aslında Efes maça doğru tercihle, Mehmet Okur ve Kambala ile pota altından oynayarak başladı; bunun sonucunda öne de geçti. Ama Ülker Harun ve Lollis'le rakibinin hızını kesti. 15. dakikada 39-31 öne fırlayan turuncu-yeşilliler, devreyi de 46-41 önde bitirdi. 5/11'lik üçlük isabeti Ülker'e üstünlüğü getiren faktördü.

3. periyotta Ömer'in sayıları Efes'i canlandırdı. 25. dakikayı 53-50 önde geçen Ülker, usta dış adamları sahneye çıkınca periyodun bitimine 2.5 dakika kala farkı 10 sayıya çıkardı. 61-51'lik skor maçın galibini de işaret ediyordu.

Son periyoda 8 sayı geride giren Efes, Alper'in üçlükleriyle rakibine yetişmeye çalıştı. Ama Goljoviç her defasında bunlara cevap verdi. Bu periyodun toplam 63 sayıya sahne oluşu takımların savunmaları hakkında da bir fikir verebilir.

Avrupa'da ümidimiz Ülker
Efes'e 1998 ve 2000'de kaybettiği iki Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın rövanşını da alan Ülker, Bud Eley'in de katılması halinde bu sezon ülkemizi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edecek takım olacağını gösterdi. Harun Erdenay, bir dönem babası Necati Güler ile İTÜ'de beraber oynadığı Muratcan Güler'e, ki onu bu maçta çok az izleyebildik, şu anda yerini bırakacak gibi gözükmüyor. Turuncu-yeşilli takımın Harun, Haluk gibi deneyimli skorerlere bu sezon da çok ihtiyacı olacak.

Efes Pilsen için ise tarifsiz kederlere bürünmeye gerek yok. Takım oyunu ile Avrupa'da ve ülkemizde başarı kovalayacak hale gelecektir.

ÜLKER-EFES PİLSEN: 94-87
PERİYOTLAR: 22-24, 24-17 (46-41), 17-14 (63-55), 31-32

5 FAUL: Kerem Gönlüm (34:41)

ASİST: Ülker-16, Efes Pilsen-9 (Haluk 5)

TOP ÇALMA: Ülker-7, Efes Pilsen-6 (Harun 3)

TOP KAYBI: Ülker-7, Efes Pilsen-11 (Stelmahers, Kambala 3)

HAKEMLER: Tolga Şahin, Ufuk Akyüz

ÜNAL ÖZÜAK

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır