kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hiçbir baraj bizi durduramaz


A Milli Takım, Dünya Kupası elemelerini Moldova galibiyetiyle ikinci sırada noktalayıp Dünya Kupası finalleri için Kasım ayındaki baraj maçlarını beklemeye başladı. Perdeyi Emre Aşık açtı
Gecenin yıldızı bir gol atıp, iki tane attıran Nihat idi. İlhan, ilk milli maçında gol sevinci yaşadı. Rüştü, skor 1-0 iken çok kritik iki kurtarışla kazayı önledi

Dünya Kupası finalleri hayalini baraj maçlarına bırakan Türkiye formalite karşılaşmasında, Moldova karşısına sürpriz bir 11'le çıktı. Hakan Şükür, Alpay, Sergen, Ümit Davala, Abdullah ve Fatih Akyel gibi yıldızlar dün gece tribünde çekirdek yediler! Kimisinin derdi sakatlık, kimisinin sarı kart cezası sınırında olmasıydı. Ancak Şenol Güneş'in kart cezası sınırındaki Alpay ve Fatih'i kadroya almayıp, aynı dertten muzdarip Ümit Özat ve Okan'ı ilk 11'e koyması herkesi şaşırttı.

Maça gelince... Milli Takım oyuna hızlı başladı. Özellikle sağ kanattaki Nihat ve Okan'a forvetteki Arif'in de eşlik etmesiyle art arda pozisyonlar bulduk. 2. dakikada Nihat'ın frikiğini kaleci Romenenco zorlukla kornere çeldi. 5'te Arif ortaladı, Ümit Karan'ın kafa vuruşu, üstten auta çıktı. 8. dakikada da gol geldi. Nihat-Arif verkaçında, Nihat korner direğinin yanından ortaladı, Emre Aşık, tıpkı 6.5 yıl önceki İsevç maçında olduğu gibi kafayı çaktı ve milli formaya dönüşünü golle süsledi: 1-0.

Moldova direğe takıldı
Moldova beraberlik için hemen yüklendi. Olexici'nin serbest vuruşunda, baraja çarpan top üst direkte patladı. 15'te Nihat'ın sağ çaprazdan sert şutunu kaleci çeldi. Dönen topta Ümit için ofsayt bayrağı kalktı. 21'de Romenenco'nun kalesini terkettiğini gören Hasan Şaş'ın aşırtmasını, Moldovalı kaleci son anda kornere attı. 23'te Hakan Ünsal'ın hatasından faydalanan Berco'nun sağdan ortaladığı topta, Cebotari'nin kafa şutunu Rüştü kornere çeldi. İlk yarı 1-0 üstünlüğümüzle bitti.

Baraj maçının provasının yapıldığı maçta Rüştü, takımımızın en büyük güvencesi olacağını da gösterdi. Rüştü'nün 53'te üst üste kurtardığı iki gol vuruşu vardı ki, Moldovalılar'dan bile alkış aldı. Soldan ceza alanına giren Miterev'in şutunu çelen Rüştü, devamında Gaidamasciuc'un ceza sahası çizgizinden savurduğu şutu da çıkardı. Bu dakikalarda beraberlik golü için saldıran Moldova'nın ümitlerini kıran Rüştü'nün sayesinde ay-yıldız toparlandı.

Yıldıray ibreyi çevirdi
57'de Ümit Karan'ın pasında Arif'in şutu üstten auta çıktı. Topa basmakta zorlanan orta sahamıza, Arif ve Ümit Karan'ın yorgunlukları da eklenince Güneş yerinde bir kararla Yıldıray ve İlhan'ı sahaya sürdü. Özellikle Yıldıray'ın oyuna girmesi orta sahada ibreyi lehimize çevirdi.

78'de Nihat penaltı noktasının 1 metre gerisinden vurdu, top kaleciden döndü. Ama Nihat bir kez daha şansını denedi ve skoru 2-0 yaptı. Sağ kanadı bir lokomotif gibi kullanan Nihat 81'de ikinci asistini yaptı. Genç yıldız korner vuruşunda adeta nokta atışı yaptı ve takım arkadaşı İlhan da oyuna girdikten 6 dakika sonra, ön direkte golünü attı: 3-0.

Şenol Güneş takıma adapte etmeye çalıştığı ve uzun vadede yararlanmayı düşündüğü isimlerin performansından mennun kalırken, yıldızları tribüne oturmuş Milli Takım, yenilerle de başarılı olacağını gösterdi

Fatih Doğan

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır