kapat
07.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İlle de idam


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mirzabeyoğlu için verilen idam kararı ile ilgili temyizi görüşecek Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne idamın onaylanmasını önerdi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan yasadışı İBDA/C örgütü elebaşı Salih İzzet Erdiş'e, "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçundan verilen idam cezasının onanmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul 6 No'lu DGM'nin Erdiş, Sadettin Ustaosmanoğlu, Mehmet Fazıl Aslantürk ve Hüsnü Göktaş hakkında verdiği kararın Tebliğnamede, sanık Göktaş hakkında 4616 sayılı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesini İlişkin yasa uyarınca verilen erteleme kararının temyize tabi olmadığı belirtildi. Tebliğnamede, diğer sanıklar Erdiş, Ustaosmanoğlu ve Aslantürk hakkında verilen kararların ise onanması istendi. Tebliğname ile birlikte dava dosyası Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Daire, önümüzdeki günlerde duruşma günü belirleyecek. Temyiz duruşmasının ardından kararını açıklayacak.

CEZA İNDİRİMİ YOK
İstanbul 6 No'lu DGM, tutuklu sanık Salih İzzet Erdiş'i, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 146/1. maddesi uyarınca "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçundan idam cezasına çarptırmıştı. Mahkeme, yasadışı örgütün kurucusu ve "Salih Mirzabeyoğlu" adıyla tanınan Erdiş'in, örgütün faaliyetlerinden dolayı sorumluluğunun göz önünde bulundurarak, sanık hakkında indirimi öngören TCK'nın 59. maddesini uygulamamıştı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır